“It will be challenging. Believe, be positive and work hard.” : Working as a female immigrant entrepreneur in Finland - Mäkinen, Jenny Mari Anniina (My University, 2021)
Pro gradu -tutkielmani käsittelee maahanmuuttajataustaisen yrittäjänaisen haasteita suomalaisessa yhteiskunnassa. Tutkimukseni aihe on syväluotaava haastattelu maahanmuuttajataustaisen naisen kanssa, joka on asunut ja työskennellyt Suomessa jo lähes 30 vuotta. Kvalitatiivisen tutkimuksen kautta tutkin, mitä haasteita haastateltavani nostaa esiin puolistrukturoidussa haastattelussa, joka on samalla tiedonkeruun menetelmäni. Tutkielman tarkastelun ytimessä ovat maahanmuuttajatausta, sukupuoli sekä kieli. Nostan esiin ja käsittelen analyysissa näitä ja muita haasteita, joita haastateltavani kertoo. Tutkimuskysymykseni on: mitä haasteita voi kohdata, jos työskentelee maahanmuuttajataustaisena naisena Suomessa? Yritän selvittää, miksi ja miten nämä haasteet ilmenevät. Tutkimusmateriaalissa haastattelun vastaukset on kategorisoitu kolmen eri narratiivin mukaan. Kategorisointi helpottaa lukijan työtä ymmärtää mistä jokaisessa vastauksessa on haastateltavan näkökannalta kysymys. My master's thesis discusses about the challenges female immigrant entrepreneur may face in the Finnish society. My subject is a thorough interview with a female immigrant entrepreneur who has lived and worked in Finland for almost 30 years. Through qualitative research I search for the challenges which my interviewee brings up in a semi-structured interview, which is also my method of data collection. I am researching immigrant background, gender and language. In the anaIysis section I raise and discuss these and other challenges my interviewee discusses about. My research question is: what challenges can you face if you are working as a female immigrant entrepreneur in Finland? I try to discover why and how do these challenges appear. Answers in the research material are categorized in three different narratives. Categorizing helps the reader to understand what the answer is about from the interviewee's perspective.
Keywords: entrepreneurship; multiculturalism; women; entrepreneurs; immigration; Finland; qualitative research; multiculturalism; Master’s Programme in Intercultural Management and Communication