”Halutaan super-hyper-ihmisiä töihin” : Työnhakijoiden ja työnantajien näkemyksiä kunta-alan työpaikkailmoituksista - Helminen, Kaisa Juulia (My University, 2021)
Työnhaku ja rekrytointitavat ovat muuttuneet ja monipuolistuneet viime vuosina yhteiskunnan mukana muun muassa digitalisaation ansiosta. Samoin työpaikkailmoitukset, jotka ovat oleellinen osa rekrytointiprosessia, ovat kokeneet muutoksia vuosien varrella. Työnhakuun liittyvien vaatimusten täyttämistä ei odoteta enää vain työnhakijoilta, vaan myös työnantajien on vastattava vaatimuksiin ja panostettava rekrytointiprosesseihin. Tämän tutkimuksen taustalla on tutkimuksen tekijän sekä toimeksiantajayrityksen mielenkiinto kunta-alan rekrytointia ja työpaikkailmoituksia kohtaan. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää työnhakijoiden ja työnantajien näkemyksiä hyvästä kunta-alan työpaikkailmoituksesta, mitä se pitää sisällään ja toisaalta mitä siihen ei kannata sisällyttää. Tutkimus keskittyy Kuntarekry-palvelun käyttäjiin molempien joukkojen osalta. Tutkimus on aineistolähtöinen ja tutkimuksen aineisto kerätään kyselylomakkeiden avulla. Tutkimuksessa hyödynnetään sekä määrällistä että laadullista tutkimusotetta kyselylomakkeiden vastausten analysoimisessa. Aineistoa kerättiin kyselylomakkeilla viikon ajan, alkuvuodesta 2021 ja vastauksia kertyi molemmilta joukoilta runsaasti. Tutkimuksessa havaitaan, että kunta-alan työpaikkailmoituksia pidetään pääasiassa hyvinä ja virallisina, mutta myös kehitettävää löytyy. Työpaikkailmoitusten puutteista ja epäkohdista nousee esiin muutamia selkeitä teemoja, jotka esiintyvät molempien joukkojen vastauksissa. Näitä ovat muun muassa ilmoitusten virallisuus, vaatimusten ja kelpoisuusehtojen liika painottaminen sekä palkasta tiedottamisen tapa silloin, kun palkkaa ei kerrota tarkasti euromääräisinä lukuina. Lisäksi ilmoitusten pituus herättää mielipiteitä, osa toivoo lyhyempiä ja osa pidempiä ilmoituksia. Lisäksi työnhakijat toivovat ilmoituksiin enemmän rentoutta ja kiinnostavampaa sisältöä. Työnantajat puolestaan arvostavat ilmoituksia, joissa kerrottaan laajemmin työnantajasta ja huomioidaan myös nuorempia työnhakijoita. Tutkimus vahvistaa omalta osaltaan käsityksiä hyvän työpaikkailmoituksen ominaisuuksista, sillä vastauksista nousee laajasti esiin samoja asioita, joita esitetään tutkimuksessa käytetyssä opaskirjallisuudessa. Tutkimus toteutettiin toimeksiantona konsulttiyritys FCG Oy:n kanssa. Yritys on kuntasektorin johtava rekrytointijärjestelmätoimittaja, ja sen yksi tunnetuin palvelu on Kuntarekry, joka on koko Suomen kattava kunta-alan työnhaku- ja rekrytointipalvelu. Tutkimuksen pohjalta voidaan tarjota tutkimustietoa kaikille kunta-alan organisaatioille ja sitä kautta parantaa kunta-alan työnhakijakokemusta sekä vaikuttaa positiivisesti kunta-alan työnantajamielikuvaan.
Keywords: työnhakijat; rekrytointi; työnantajat; kunnat; kunta-ala; työpaikkailmoitukset; fi=Organisaatioiden viestintä|en=Communication in organizations|; fi=Viestinnän monialainen maisteriohjelma|en=Multidisciplinary Master's Programme in Communication|sv=Multidisciplinärt magisterprogram i kommunikation|