Henkilöstörahaston vaikutus yrityksen kannattavuuteen - Huttunen, Hannes Onni Akseli (My University, 2023)
Suomalaisissa yrityksissä on jo kymmeniä vuosia käytetty tavallisen palkan lisäksi maksettavia, yrityksen tulokseen pohjautuvia palkkiota, joiden avulla on pyritty ohjaamaan ja tehostamaan yrityksen toimintaa. 1990-luvulta saakka yrityksillä on ollut mahdollisuus perustaa työntekijöilleen henkilöstörahasto, jonka kautta maksettaessa rahaston jäsenet voivat saada palkkionsa suurempina, kuin tilanteessa jossa palkkio maksettaisiin käteisenä suoraan työntekijälle. Suurempien palkkioiden on toivottu lisäävän rahallisen palkkion kannustavaa vaikutusta ja näin parantavan työntekijöiden motivaatiota sekä lisäävän yhteistyötä yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Henkilöstörahastojen määrän kasvaessa jatkuvasti, on edelleen epäselvää vaikuttaako rahaston käyttö yrityksen taloudelliseen menestykseen. Tämän tutkielman tavoitteena on selvittää ovatko henkilöstörahastoa käyttävät yritykset kannattavampia kuin niiden verrokit. Tutkielman teoreettinen viitekehys perustuu taloudellisten kannustimien motivoivaan vaikutukseen, joita selitetään motivaatioteorioiden avulla. Teoriaa tulos- ja voittopalkkioiden käytölle perustellaan lisäksi taloustieteellisten teorioiden ja tutkimustulosten valossa. Teorian mukaan tulos- ja voittopalkkioiden avulla on mahdollista parantaa yrityksen kannattavuutta. Henkilöstörahastoa käyttävien yritysten sekä niiden verrokkien taloudellisista tunnusluvuista muodostuvan aineiston pohjalta tehdään regressioanalyysi henkilöstörahaston käytön vaikutuksista kahteen kannattavuuden tunnuslukuun. Tässä tutkimuksessa ei regressioanalyysin avulla ei voida havaita tilastollisesti merkitsevää vaikutusta yrityksen kannattavuuteen, kun vertaillaan henkilöstörahastoa käyttäviä yrityksiä ja niille valittuja saman kokoluokan verrokkeja vuosina 2018-2021. Käytetty aineisto sijoittui koronapandemian ajalle, joten yritysten erilaisista ominaisuuksista ja toimialakohtaisista eroista johtuvat poikkeamat kannattavuudessa ovat voineet vaikeuttaa henkilöstörahaston käytön vaikutusten havaitsemista.
Keywords: henkilöstörahastot; kannattavuus; palkitseminen; regressioanalyysi; fi=Taloustiede|en=Economics|; fi=Taloustieteen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Economics|