Esimiesvalmiudet muutosjohtamisessa. Kirjallisuuskatsaus muutoksen johtamisessa edellytettäviin esimiesvalmiuksiin ja niiden merkityssisältöihin - Kiskola, Essi (My University, 2012)
Tämä pro gradu- tutkielma käsittelee muutosjohtamista ja erityisesti sitä mitä esimieheltä vaaditaan, kun hän johtaa muutostilannetta. Nykypäivän organisaatioiden täytyy muuttua nopeammalla tahdilla pysyäk-seen mukana kehityksessä. Tämä muutos onkin antanut aihetta tutkia tarkemmin mitä esimiesvalmiuksia johtajilta vaaditaan muutoksessa ja mihin heidän tulisi käyttää energiansa muutosjohtamistilanteissa. Esimiesvalmiuksia on monia, mutta tässä tutkimuksessa keskitytään henkilöstön motivointiin, palkitsemi-seen, viestintään, luottamukseen ja vuorovaikutukseen. Tutkimuskysymyksinä toimivat seuraavat asiat. Mitä esimiesvalmiuksia muutoksen johtamisessa koroste-taan? Miten ne ilmenevät valitussa tieteellisissä muutosjohtamista koskevissa artikkeleissa ja millaisia sisältöjä esimiesvalmiudet saavat? Miten kotimaiset sekä ulkomaiset artikkelit eroavat toisistaan, sekä mitenkä eri esimiesvalmiudet eli motivointi ja palkitseminen, viestintä sekä luottamus ja vuorovaikutus eroavat toisistaan? Onko jokin esimiesvalmius saanut enemmän huomiota kuin toiset? Teoria rakentuu siitä mitä muutos on ja miten sitä tulisi johtaa. Teoriaosuus keskittyy esimiesvalmiuksiin ja siihen miten esimiesvalmiudet auttavat esimiestä johtamaan muutoksen läpi onnistuneesti. Empiirisessä osuudessa analysoidaan sitä, millaisia sisältöjä esimiesvalmiudet saavat muutosjohtamista koskevissa tieteellisissä artikkeleissa. Esimiesvalmiuksista on etsitty seuraavia asioita: ajoitus, keinot, kokemukselli-suus sekä tärkeys. Metodina tutkimuksessa on käytetty systemaattista kirjallisuuskatsausta. Siinä tiivistetään tietyn aihepiirin aiempia tutkimuksia ja niiden olennaista sisältöä. Empiirinen aineisto on koottiin neljästä eri julkaisusta, Journal of Change Management, Journal of Leadership & Organizational Studies, Hallinnon tutkimus sekä Kunnallistieteellinen aikakausikirja. Aineisto on rajattu vuosilta 2002-2012. Esimieheltä vaaditaan paljon, jotta muutos saadaan johdettua onnistuneesti loppuun saakka. Muutoksen johtamisessa motivointi, palkitseminen, viestintä, luottamus ja vuorovaikutus menevät päällekkäin. Hyvin toteutettu ja suunniteltu muutosprosessi sisältää kaikki edellä mainitut vaiheet ainakin jossain muodossa.
Keywords: Muutosjohtaminen; muutosviestintä; palkitseminen; motivointi; luottamus ja vuorovaikutus; fi=Julkisjohtaminen: julkisjohtamisen ohjelma|