Nimikehallintakonseptin kehittäminen huoltoliiketoiminnan tarpeisiin - Oinonen, Aarni (My University, 2008)
Nimike on tietojärjestelmien kannalta ja tuotetiedonhallinnan perusyksikkö. Nimike an-taatuotteelle tai tuotantotekijälle identiteetin, ja tuohon identiteettiin liittyvää informaa-tiota tuotetiedonhallinnan on määrä tallettaa. Nimikkeiden hallinta on yksi yrityksen perusprosesseista, joka on määritettävä, jotta tehokas ja nykyaikainen liiketoiminta olisi mahdollista. Tutkielman aiheena on nimikkeiden hallinta ja tuotetiedon tallentaminen ja jakelu Ko-necranes OYJ:n varaosaliiketoimintaympäristössä. Tämän tutkielman tavoitteena on-määrittää nimikehallinnan tärkeimmät osatekijät ja muodostaa käsittelysäännöstö, jonka avulla voidaan tehokkaasti hallita suuria määriä nimikkeitä. Tutkielma on osa Konecranes OYJ:llä käynnissä olevaa varaosanimikkeiden hallinta-projektia, ja tutkielma syntyi projektin edetessä toimintatutkimuksena. Taustatietoa han-kitaan tutustumalla Konecranes OYJ:n liiketoimintaympäristöön sekä nimikehallinnasta ja tuotetiedonhallinnasta kirjoitettuihin julkaisuihin. Tuloksena on varaosaliiketoiminnan nimikkeidenhallinnan kannalta oleellisten termien ja tekijöiden määrittely, sekä nimikehallinnan tärkeimpien prosessien kuvaus eli nimi-kehallintakonsepti. Konsepti on pääosin geneerinen, eli sitä ole varsinaisesti suunniteltu mitään jarjestelmäalustaa varten, eikä siinä käsiteltävän informaation määrää ole peri-aatteessa mitenkään rajattu.
Keywords: Nimikehallinta; Tuotetiedonhallinta; Tietojärjestelmät; Jälkimarkkinointi; fi=Tuotantotalous|en=Industrial Management|