PPP-malli Ohjelmistoteollisuudessa - Leppiö, Sami (My University, 2008)
Organisaatiot ja organisaatiorakenteet vaikuttavat hyvin ratkaisevasti prosessien tehokkuuteen ja riskienhallintaan. Euroopan yhteisön alueella on kehitetty ja otettu käyttöön erilaisia käyttökelpoisia juridisia rakenteita, joiden tarkoituksena on mahdollistaa aikaisempaa toimivammat prosessit ja palvelurakenteet. Julkisen- ja yksityisen sektorin yhteiset yritykset voivat parhaiden toimintamallien käyttöönoton avulla kehittää prosessitehokkuutta ja pienentää riskejä. Yhteiselle organisaatiolle, on valmiina kehittynyttä lainsäädäntöä ympäri maailman. Tästä julkisen ja yksityisen yhteisyrityksen elinkaarimallista käytetään nimitystä PPP-malli. Tutkimustyössä keskitytään PPP-mallin kansainvälisen juridisen viitekehyksen hahmottamiseen ohjelmistoalalla, sekä arvioidaan toimivaa rahoitusmallia. Juridisia esimerkkejä haetaan useilta eri toimialoilta, koska ICT-alan PPP-mallia noudattavista vähäisistä ohjelmistotoimituksista ei ole kirjallista tietoa tarjolla. Kansainvälisesti tutkimusalan juridinen toiminta-alue on yleensä toimialasta riippumatonta. Ohjelmistoteollisuuden kannalta keskitytään pohtimaan tämän PPP-mallin sopivuutta ja toimivuutta ohjelmistonkehitysprojekteissa ja toimitetun ohjelmiston ylläpidossa koko elinkaarensa ajan. Lisäksi tutkimuksessa huomioidaan joitakin ohjelmistoalan erityispiirteitä. PPP-mallin kansainvälinen hyödyntäminen ohjelmistoteollisuudessa on juridiselta kannalta täysin mahdollista. Lisäksi samaa rahoitusmallia hieman mukailtuna voidaan käyttää kaikissa ohjelmistotoimituksissa, kunhan riskit huomioidaan tapauskohtaisesti. Merkittävät poliittiset riskit jätetään tutkimuksessa huomioimatta, koska poliittista stabiliteettia ei voida arvioida juridiikan tai taloustieteen avulla.
Keywords: fi=Talousoikeus|en=Business Law|