The role of luck at Wall Street: What if I told you that Warren Buffet is merely lucky - Laiho, Tommi P. (My University, 2022)
Tämä pro gradu työ etsii tuurin merkitystä sijoitustoiminnassa. Työ juontaa aiheensa siitä väittämästä, että markkina indeksien käyttäytymistä voidaan kuvailla humalaisen ihmisen satunnaiskävelyllä. Koskaan et siis voi olla täysin varma, ottaako humalainen askeleen oikealle vai vasemmalle vai pysyykö yhtäkkisesti paikoillaan. Samalla tavalla voidaan ns. Random walk hypoteesin vallitessa katsoa, että pörssi-indeksi joko nousee, laskee tai pysyy paikoillaan ennalta arvaamattomasti kuin vedonlyönti rulettipöydän ääressä kasinolla. Näin ollen voidaan kauaskantoisesti olettaa, että on olemassa vain tuurilla menestykseen nousseita osakesuursijoittajia, koska sijoitustaidolla ei ole Eugene Faman tehokkaiden markkinoiden hypoteesin vallitessa mitään käytännön merkitystä. Nobelisti Eugene Faman mukaan fundamentalistianalyysilla tai teknisellä analyysillä ei pitäisi olla mitään käytännön merkitystä kenellekään sijoittajalle. Random walk - hypoteesi nauttii akateemisissa piireissä suurehkoa luottamusta. This master's thesis looks for the meaning of luck in investment activities. The work derives its subject from the claim that the behavior of market indices can be described as that of a drunk person on a random walk. So you can never be entirely sure whether a drunk man will take a step to the right or the left or does it suddenly stay still. Thus, it can be assumed that luck can explain successful stock investors' big incomes.
Keywords: security market; yield; shares; prices; indexes (comparative figures); financial markets; money market; fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|; Master's Degree Programme in Finance; Finance