Projektijohtamisen muutokset - Hänninen, Aarno (My University, 2025)
Projektityöskentely on yksi nykytalouden suurimpia innovaation lähteitä. Projektijohtamisella on suuri rooli miten innovatiiviset ideat muuttuvat oikeiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Tässä tutkimuksessa tutkitaan, miten projektijohtamisen käytännöt ovat kehittyneet ajan myötä vastaamaan muuttuvia teknologisia ja yhteiskunnallisia vaatimuksia. Tutkimuksessa käydään läpi useita modernin projektijohtamisen kulmakiviä kuten Lean Six Sigmaan ja Agile-menetelmiä. Näiden menetelmien soveltaminen on mahdollistanut entistä joustavamman ja tehokkaamman tavan hallita projekteja, liiketoimintaympäristössä. mikä on olennaista nopeasti muuttuvassa Tutkimuksessa tarkastellaan myös tekoälyn roolia projektijohtamisessa, joka on mahdollisesti yksi keskeisimmistä innovaatioista alalla tällä hetkellä. Tekoäly tarjoaa mahdollisuuksia projektien hallinnan automatisointiin ja tehostamiseen, erityisesti datan analysoinnissa ja riskienhallinnassa. Tämä teknologinen kehitys on muuttanut projektijohtajien roolia: heidän on nyt ymmärrettävä ja osattava hyödyntää tekoälyä osana projektinhallintaprosesseja. Lisäksi tutkimus käsittelee pandemian vaikutuksia projektijohtamiseen, erityisesti etätyöskentelyn yleistymisen myötä. Pandemia on kiihdyttänyt digitaalisten työkalujen ja menetelmien käyttöönottoa, mikä on pakottanut projektijohtajat mukautumaan uusiin työskentelytapoihin. Tämä on johtanut uudenlaisiin haasteisiin, mutta myös tarjonnut mahdollisuuksia projektinhallinnan tehostamiseen ja globaalien tiimien parempaan integrointiin.
Keywords: projektijohtaminen; projektit; johtaminen; projektityö; projektinhallinta; innovaatiot; tekoäly; laatujohtaminen; yritykset; fi=Tuotantotalous (tekniikka)|en=Industrial Management and Engineering|; fi=Tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Industrial Management and Information Systems|