Kun palo sammuu : Tutkimus hallinnollisissa tukitoiminnoissa työskentelevien henkilöiden motivaatiotekijöistä ja uudelleen syttymisestä työelämässä - Korpela, Noora; Hemminki, Sofia (My University, 2025)
Hallinnolliset tukitoiminnot muodostavat yritysten näkymättömän perustan, jonka merkitys jää usein varjoon tuloskeskeisten tavoitteiden ja näkyvien saavutusten takia. Nämä tehtävät kuitenkin varmistavat organisaation päivittäisen sujuvuuden. Tutkielmassa tarkastellaan hallinnollisissa tukitoiminnoissa työskentelevien henkilöiden kokemuksia motivaation heikkenemisestä ja sen uudelleen syttymisestä työelämässä. Tutkimuksen tarkoituksena on ymmärtää, miksi työmotivaatio hallinnollisissa tukitoiminnoissa hiipuu eri elämäntilanteissa tai -ympäristöissä ja millaisin keinoin se elpyy ja palautuu. Tarkastelun taustalla on itsemääräämisteoria, joka selittää sisäisen motivaation rakentumista psykologisten perustarpeiden avulla. Toisena teoriana on työn vaatimusten ja voimavarojen malli, joka kuvaa työn kuormitustekijöiden ja resurssien välistä tasapainoa. Tutkimus on toteutettu laadullisena haastattelututkimuksena. Aineisto koostuu 12 hallinnollisissa tukitoiminnoissa työskentelevän henkilön syvähaastatteluista. Aineisto on analysoitu teoriaohjaavan teema-analyysin avulla. Tuloksissa motivaation hiipumisen on havaittu liittyvän työn näkyvyyden ja arvostuksen puutteeseen, epäselviin odotuksiin, yksipuoliseen työnkuvaan sekä kuormittaviin elämäntilanteisiin. Motivaation uudelleen syttymistä puolestaan tukevat kokemukset työn arvostuksesta, mahdollisuus vaikuttaa oman työn sisältöön ja työtapoihin sekä työyhteisön tuki. Tutkielma osoittaa, että sisäinen motivaatio on hauras ja jatkuvasti muuttuva ilmiö. Se heijastaa työntekijän suhdetta omaan työhönsä, työyhteisöön ja elämäntilanteeseen. Motivaation ylläpitäminen edellyttää pieniä arkisia asioita. Sitä, että työympäristö tukee työntekijän psykologisia perustarpeita ja tarjoaa mahdollisuuksia oppimiseen, kehittymiseen sekä palautumiseen. Johtamisella, joka perustuu arvostukseen, osallisuuteen ja avoimeen vuorovaikutukseen, on keskeinen rooli motivaation vahvistamisessa ja työhyvinvoinnin edistämisessä. Tutkielma syventää ymmärrystä hallinnollisen työn sisäisestä motivaatiosta ja sen rakentumisesta. Tuloksia voidaan hyödyntää yritysten johtamiskäytäntöjen kehittämisessä, työn merkityksellisyyden vahvistamisessa sekä hallinnollisten tukitoimintojen työntekijöiden sitouttamisessa.
Keywords: työhyvinvointi; motivaatio; hallintopalvelut; työkyky; työilmapiiri; työnkuva; sitouttaminen; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma|en=Master´s Programme in Business Development|