Vastuullinen henkilöstöjohtaminen hoiva-alalla: Sidosryhmänäkökulma - Olsen, Elisa (My University, 2019)
Vastuullinen henkilöstöjohtaminen on noussut 2010-luvulla tutkijoita ja yritysmaailmaa kiinnostavaksi henkilöstöjohtamisen osa-alueeksi. Vastuullisen henkilöstöjohtamisen käsite on kuitenkin varsin tuore, eikä sille ole kovinkaan yhtenäisiä määritelmiä tai terminologiaa. Näkökulmia vastuulliseen henkilöstöjohtamiseen ovat muun muassa vihreä henkilöstöjohtaminen, joka keskittyy erityisesti vihreiden, ekologisten käytäntöjen edistämiseen henkilöstöjohtamisen kautta, kestävä henkilöstöjohtaminen, jolla pyritään kehittämään henkilöstöresursseja pitkällä aikavälillä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja yritysten sosiaalinen vastuu, jossa henkilöstöjohtamista tarkastellaan organisaation sosiaalisiin vaikutuksiin keskittyen. Vastuullisesta henkilöstöjohtamisesta puhuttaessa on tärkeää huomata sen yhteys organisaatioiden yleiseen yritysvastuuseen. Tämän tutkimuksen teoreettisessa viitekehyksessä pohjustetaan vastuullista henkilöstöjohtamista aluksi yritysvastuun historian ja kehityksen kautta. Yritysvastuuseen liittyy keskeisesti sidosryhmänäkökulma, ja tyypillisesti henkilöstöä tarkastellaan yhtenä yrityksen tärkeimmistä sidosryhmistä. Tässä tutkimuksessa yritysvastuu ja vastuullinen henkilöstöjohtaminen yhdistetään Suomessa tammikuussa 2019 alkunsa saaneeseen hoivakotikohuun. Tutkimus toteutetaan laadullisena sisällönanalyysinä, jossa aineistona käytetään mediajulkaisuja hoivakotikohuun liittyen. Tutkimuksen kohteena ovat erityisesti Esperi Care ja Attendo Oy, joiden toiminta nousi kohun aikana voimakkaasti tapetille mediassa. Tutkimuksen tuloksien perusteella voidaan todeta, että vastuullinen henkilöstöjohtaminen on laaja-alainen käsite, joka sisältää kattavan repertuaarin yritysten päivittäisessä toiminnassa esiintyviä käytäntöjä. Hoiva-alan käytännöissä on aineiston perusteella esiintynyt runsaasti epäkohtia, puutteita ja väärinkäytöksiä lähes kaikilla vastuullisen henkilöstöjohtamisen osa-alueilla, ja toiminnan puutteista aiheutuneet seuraukset ovat koskettaneet laajasti hoivayritysten sidosryhmiä. Epäkohtien taustoilla vaikuttavat syyt ovat kuitenkin syvällä alan rakenteissa, ja tutkimuksen valossa voidaan todeta, että hoivayrityksiä ei voida yksin syyttää alan karusta tilanteesta: Puutteellinen valvonta ja epäterve kilpailutus ovat mahdollistaneet yritysten väärinkäytökset. Tutkimus toteutettiin ajankohdaltaan erinomaiseen aikaan, ja siinä päästiin seuraamaan kohun etene-mistä ja hoivayritysten toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi. Tutkimus kuvaa alan työntekijöiden työssään kokemia vastuullisen henkilöstöjohtamisen puutteita, ja samalla se valaisee muiden sidosryhmien näkemyksiä ja kokemuksia alan ongelmista ja niiden syistä sekä seurauksista.
Keywords: henkilöstöjohtaminen; vastuullisuus; yritysvastuu; vastuullinen henkilöstöjohtaminen; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|