Työn ja perhe-elämän tasapaino etätyössä pandemian aikana - Eronen, Mari (My University, 2021)
Teknologian kehitys on viime vuosikymmenien aikana mahdollistanut uusia tapoja tehdä työtä. Yksi näistä tavoista on etätyö, joka on yleistynyt varsinkin viime vuosina. Erityisesti vuoden 2020 aikana useat työntekijät Suomessa ja muualla maailmassa ovat siirtyneet tekemään etätyötä koko maailmaa kohdanneen pandemian vuoksi. Etätyön on todettu tuovan useita hyötyjä yksilöille, sillä se voi esimerkiksi helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista ja edistää työn ja perhe-elämän tasapainoa. Kuitenkin etätyö voi myös heikentää kokemusta tästä tasapainosta, sillä työ ja perhe-elämä sijaitsevat samassa tilassa, jolloin voi syntyä näiden alueiden välisiä ristiriitoja. Etenkin pandemian tilanteessa monet etätyöntekijät ovat kohdanneet haasteita työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa, ja nämä haasteet koskevat varsinkin niitä työntekijöitä, joilla on lapsia. Etätyöstä voi siis seurata sekä myönteisiä että kielteisiä seurauksia yksilöille, joten sen seuraukset eivät ole yksiselitteisiä. Tämän tutkimuksen keskeiset aihepiirit rakentuvat etätyöstä sekä työn ja perhe-elämän tasapainosta. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten etätyö on yhteydessä työn ja perhe-elämän tasapainoon pandemian aikana. Lisäksi tutkittiin etätyöntekijöiden kokemuksia tästä tasapainosta sekä heidän keinojaan yhteensovittaa työtä ja perhe-elämää. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena, ja aineisto kerättiin teemahaastatteluja hyödyntäen. Haastateltavat edustavat niin sanottuja tietotyöntekijöitä, ja he työskentelivät haastattelujen suorittamisen hetkellä kokonaan tai pääosin etänä. Tutkimuksessa keskityttiin lapsiperheisiin, joten mahdollisen puolison lisäksi talouteen kuuluu yksi tai useampia lapsia. Tutkimuksen tulosten mukaan etätyö voi olla yhteydessä työn ja perhe-elämän tasapainoon sekä myönteisesti että kielteisesti tilanteesta riippuen. Yleisesti etätyön koetaan auttavan työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa sekä työn ja perhe-elämän velvollisuuksien täyttämisessä. Pääosin etätyö on siis myönteisesti yhteydessä työn ja perhe-elämän tasapainoon. Kuitenkin tasapainon kokemukseen näyttää vaikuttavan vahvasti se, ovatko lapset paikalla samaan aikaan työskenneltäessä. Erityisesti pienten lasten vanhemmat voivat kokea haasteita tämänkaltaisessa tilanteessa, sillä lasten läsnäolosta voi aiheutua työn ja perhe-elämän välisiä ristiriitoja. Tällöin etätyö saattaa olla kielteisesti yhteydessä työn ja perhe-elämän tasapainoon. Lisäksi tutkimuksen tuloksista selvisi, että etätyötä tekevät yksilöt pyrkivät yhteensovittamaan työtä ja perhe-elämää sekä vähentämään näiden alueiden välisiä ristiriitoja eri keinoilla. Näihin keinoihin kuuluvat esimerkiksi suunnittelu ja ajanhallinta sekä priorisointi ja delegointi. Myös selkeä rajanveto työn ja perhe-elämän välillä sekä työympäristöstä ja perheenjäseniltä saatu tuki toimivat tärkeinä apukeinoina yhteensovituksessa ja ristiriitojen vähentämisessä. Näitä erilaisia keinoja hyödynnetään kuitenkin paitsi etätyön tilanteessa myös muutenkin työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa.
Keywords: etätyö; työ; perhe-elämä; lapsiperheet; yhteensovittaminen; tasapaino; ristiriidat; pandemiat; COVID-19; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|