Laatukäsitykset irtotomaatin toimitusketjussa - Lehtinen, Virpi H (My University, 2020)
Tutkielmassa syvennytään tomaatin laatuun tuotteena ja tuoretuotteena, palvelun osana ja liiketoiminnassa. Tutkimuksen alussa perehdytään kirjallisuuden avulla mahdollisimman laajasti laadun käsitteeseen, laadukkaaseen tuotteeseen ja palvelun laatuun liiketoiminnassa. Mitä laatu oikein on? Mitä tomaatin laadulla tarkoitetaan? Mitä kuluttajan oletetaan odottavan kun laadusta puhutaan toimitusketjussa? Tutkimuksessa kiinnitetään huomiota erityisesti siihen, millaiset laatukäsitykset ohjaavat tomaatin laatua toimitusketjussa viljelijältä vähittäiskauppaan ja ravintolaan. Tutkimukseen haastateltiin toimitusketjun toimijoina viljelijöitä, pakkaamoja, kuljetusta, vähittäiskauppaa ja ravintolaa teemahaastattelun avulla. Tutkimusmenetelmäksi valikoitui teoriaohjaava analyysi. Menetelmässä nostetaan tutkimuskysymysten näkökulmasta olennainen esiin haastatteluaineistosta. Analyysi ei pohjaudu suoraan teoriaan, mutta teoriaa voidaan käyttää apuna. Aikaisemman tiedon avulla tutkijan tavoitteena on avata uusia ajatusuria ja muodostaa uusia merkityksiä tutkimusaiheeseen liittyen. Tutkimuksen empiirisessä osassa perehdytään siihen, miten tomaatin laatua kuvaillaan, mitä tomaatin laatu merkitsee ja millainen on laadukas tomaatti toimitusketjun toimijoiden mielestä ketjun eri vaiheissa. Lopussa haastattelun avulla löydetyt laatutekijät kerätään yhteen ja teoriaan nojautuen tehdään yhteenveto siitä, onko tomaatin laadun tavoitteet tutkimukseen valitussa toimitusketjussa ja organisaatioissa yhteneväiset. Tutkimustuloksista voidaan todeta, että tomaatin tuotantoa, pakkaamista ja vähittäismyyntiä ohjaa vahvasti Euroopan komission kaupanpitämistä koskevat vaatimukset sekä kaupan käynnin erityisvaatimukset vihannesten ja hedelmien osalta. Tässä mielessä laatutavoitteet ovat yhteneväiset. Ohjeistuksista ei voi poiketa laatua huonontavasti. Irtotomaattien I-laatua ei toisaalta oma-aloitteisesti ketjussa pyritä parantamaankaan. Keskusliikkeet hankkivat isoja eriä omiin vähittäiskauppoihin ja kuluttajanäkökulma tomaattiin jää vähäiseksi. Viljelijät ovat tietoisia kuluttajien toiveista, mutta uusien maistuvampien tomaattilajikkeiden saaminen markkinoille on osoittautunut haasteelliseksi.
Keywords: laatu; tomaatti; palvelut; toimitusketjut; tuoretuotteet; fi=Markkinointi|en=Marketing|; fi=Markkinoinnin johtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Marketing Management|