Prosessien välisen kommunikoinnin kehittäminen Case: Muuntajien sähkösuunnittelusovellus - Kalamies, Ahti (My University, 2003)
Tutkimuksessa kartoitettiin Windows-käyttöjärjestelmissä käytössä olevia prosessien välisen kommunikoinnin tapoja sekä prosessien väliseen kommunikointiin sovellettavissa olevia tekniikoita, joita voidaan hyödyntää kehitettäessä prosessien välistä kommunikointia. Tutkimuksen päätarkoituksena oli luoda mahdollisimman yleiskäyttöinen Microsoftin Component Object Model –arkkitehtuuriin perustuva komponentti kahden erillisen sovellusprosessin kommunikoinnin helpottamiseksi. Vaatimusmäärittelyn reunaehdot komponentin kehittämiselle saatiin case-tapauksena esitetystä sovelluksesta, joka on suurella teollisuusyrityksellä käytössä oleva muuntajien sähkösuunnittelusovellus. Sovelluksen laskentaistunnon aikana ajetaan yhtäaikaa kahta erillistä prosessia, jotka vaihtavat tietoja istunnon aikana useita kertoja levynpinnan kautta siirtotiedostotekniikalla. Komponentti luotiin Microsoft Visual Basicilla ja tutkimuksessa esitetään sen käyttö Visual Basicista ja Visual C++:sta testisovellusten avulla.
Keywords: prosessien välinen kommunikointi; tietojenkäsittely; tietotekniikka; tosiaikakäsittely; käyttöjärjestelmät; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|