Molekyylin rakenteen esittäminen vierekkyysrelaatioilla - Olson, Johanna (My University, 2003)
Tässä tutkimuksessa on selvitetty, voiko molekyylien rakennetta esittää käyttäen vie-rekkyysrelaatioita, jotka on määritelty väitöskirjassa Wanne, Merja (1998). Adjacency Relation Systems. Vaasa: Acta Wasaensia. Vierekkyysrelaatioiden soveltaminen saattaa avata uusia mahdollisuuksia molekyylien rakenteen mallintamisessa. Mallintaminen on käyty läpi vain muutaman perusmolekyylin osalta, mutta tarkoituksena on ollut tutkia, mitä muutoksia tai rajoituksia määritelmiin tulisi mahdollisesti tehdä, jotta mallinnus voitaisiin tehdä molekyyleille myös yleisellä tasolla. Tutkimuksessa saadut tulokset an-tavat ymmärtää, että vierekkyysrelaatioita voidaan soveltaa myös molekyyleihin.
Keywords: mallintaminen; molekyylit; vierekkyys; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|