Wärtsilä Finland Oy:n kiinteistöjen tiedonhallinta ERP:n - Ollikainen, Tapio (My University, 2005)
Wärtsilä Finland Oy:n kiinteistöjen tiedonhallinta ERP:n avulla Wärtsilä-konsernissa otettiin käyttöön vaiheittain vuodesta 2003 alkaen eri yksiköissä ja maissa käyttöön ERP-järjestelmä. ERP-järjestelmä toteutettiin aikaisemman päätöksen mukaisesti SAP/R3 ohjelmistolla. Järjestelmän alkuvaiheessa tuli kunkin yksikön oman aikataulunsa mukaisesti selvittää mitkä käytössä olevista useista eri tarkoituksia palvelevista sovelluksista ja ohjelmistoista on mahdollista integroida SAP/R3 toiminnanohjausjärjestelmään. Tämän diplomityön päätavoite oli selvittää Wärtsilä Finland Oy:n Kiinteistöyksikön käytössä olevat kaikki tietotekniikkaa hyväksi käyttävät sovellukset. Toisena tavoitteena kartoitettiin sovellusten ja ohjelmistojen mahdollinen integroiminen osaksi ERP-järjestelmää. Työstä rajattiin pois SAP:n moduulien käyttöönoton tarkastelu ja sen vaatimat toimenpiteet. Käytössä olevat sovellukset selvitettiin haastattelemalla suullisesti Kiinteistöyksikön henkilöstöä Suomessa. Selvityksen jälkeen tutustuin eri sovelluksiin henkilökohtaisesti, saadakseni käsityksen sovellusten toimintatavasta. Tämän jälkeen kävin läpi SAP:n mahdollisuuksia kyseisen sovelluksen korvaamiseksi. Työn tuloksena havaitsin kaikkien taloushallinnon sovellusten olevan siirrettävissä ERP-järjestelmään huomioimalla Wärtsilä Finland Oy:n Kiinteistöyksikön erityistarpeet, jotka liittyvät sisäiseen toimitilojen vuokraukseen ja hallinnointiin. Operatiivisista järjestelmistä ja näihin liittyvistä raportointitehtävistä osa oli korvattavissa.
Keywords: SAP R/3; ERP; toiminnanohjausjärjestelmä; kiinteistöala; kiinteistöjohtaminen; kiinteistönpito; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|; fi=Tietotekniikan koulutusohjelma (DI)|