Mistä nousee asiantuntijan innostus kehittää uutta? - Martola-Alanen, Anne (My University, 2019)
Tutkimuksen tavoitteet: Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisissa organisaation luomissa olosuhteissa asiantuntijat kokevat innostusta kehittää uutta. Tutkimuksessa keskitytään sisäistä motivaatiota avaavaan itsemääräämisteoriaan, jonka avulla organisaatio voi luoda yksilön sisäistä motivaatiota kannustavan kulttuurin, toimintamallit tai –tapoja. Tutkimuksessa otetaan esille myös asiantuntijan kokemus oppimiseen ja osaamiseen liittyvistä olosuhteista, koska asiantuntijalla on oppiessaan mahdollisuus kehittää uutta organisaation hyväksi, jos näin tahtoo. Näitä aiheita tarkastellaan sekä aiemman tutkimuksen pohjalta, että tämän tutkimuksen aineiston analyysiin perustuen. Tutkimuksen toteutus: Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena yhden suomalaisen asiantuntijaorganisaation työntekijöitä haastattelemalla. Empiirinen aineisto koostuu viidestä asiantuntijahaastattelusta, joka toteutettiin teemahaastattelun keinoin. Haastattelut suoritettiin kevättalvella 2018. Aineisto analysoitiin teorialähtöisellä sisällönanalyysillä. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys rakentuu sisäisen ja ulkoisen motivaation ja yksilön oppimisen sekä osaamisen kontekstissa vaikuttavien tutkimuksessa tunnistettujen tekijöiden ympärille. Tutkimustulokset: Tutkimustulokset tukevat aiempaa sisäisen motivaation ympärille tuotettua kirjallisuutta. Niiden mukaan asiantuntijan kokemukset innostuksesta kehittää uutta noudattavat vastaavaa jakoa organisaation tarjoamista yksilöä tukevista perustarpeista: Vapauden päättää omista tekemisistä, kokemuksen tuntea itsensä osaavaksi ja aikaansaavaksi sekä oikeuden kuulua yhteisöön, jossa parhaimmillaan voi jakaa merkityksellisen työn tarpeen. Tämän tutkimuksen tuloksissa korostuivat merkityksellisen työn tärkeys rikastavassa vuorovaikutuksessa yhteisön kanssa, sekä tarve ymmärtää työympäristön ja päivittäisen motivaation merkitys ja hyöty organisaatiolle. Tutkitun asiantuntijaorganisaation työntekijöiden kokemukset innostumisesta ja uuden kehittämisestä olivat suurelta osin positiivisia. Kaikki haastateltavat kertoivat kuitenkin käytännön esimerkkejä, kuinka organisaatio voisi innostaa ja saada asiantuntijoistaan vielä enemmän irti uuden kehittämisen valossa. Jokainen haastateltava oli valmis antamaan itsestään vielä enemmän organisaation hyväksi.
Keywords: innostus; sisäinen motivaatio; oppiminen; uuden kehittäminen; asiantuntijatyö; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|