Sisällönhallintajärjestelmän ominaisuudet sekä käyttöönotto pienessä ohjelmistoprojektissa: Case Liiteri - Kumpusalo, Jukka (My University, 2014)
Tutkielman tavoitteena oli tuoda esiin yleistä tietoutta sisällönhallintajärjestelmiin ja pieniin ohjelmistoprojekteihin liittyen sekä toteuttaa asiakasprojekti tehtyjen havaintojen perusteella. Projektin jälkeen sivustoa seurattiin kahden kävijäseurantaraportin avulla. Sisällönhallintajärjestelmiä tutkittiin siten, miltä pohjalta sisällönhallintajärjestelmät oli luotu ja paneuduttiin sisällönhallintajärjestelmiin käyttäen esimerkkinä sisällönhallintajärjestelmää nimeltä Joomla. Tutkielmassa tutkittiin myös pieniä ohjelmistoprojekteja ja eritoten sitä millä tavalla pieni ohjelmistoprojekti oli hyvä suunnitella ja toteuttaa yhden henkilön tuottaessa kokonaisen projektin. Näiden tutkimustulosten pohjalta toteutettiin ohjelmistoprojekti nimeltä Liiteri, joka oli nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Laihian ja Isonkyrön kuntien nuorisolle. Liiteri oli toteutettu esimerkkinäkin käytetyllä sisällönhallintajärjestelmä Joomlalla. Casen läpiviennissä tutkittiin miten sisällönhallintajärjestelmällä voitiin toteuttaa mahdollisimman laaja helppokäyttöinen sisällön hallinnointi käyttäjälle, jolla ei ollut laajaa tietoteknistä taustaa. Projektissa käytiin läpi sivustolle luodut toiminnallisuudet sekä tutkittiin, millä tavoin noin puoli vuotta ohjelmistoprojektin käyttöönottamisen jälkeen kohderyhmä oli käyttänyt sivuston toiminnallisuuksia sekä sivustoa yleensä ottaen. Tutkimisvälineenä käytettiin kahta toteutettua, suuntaa antavaa, kävijäseurantaraporttia. Projekti vietiin onnistuneesti läpi ja tutkitut menetelmät osoittautuivat hyväksi tavaksi toteuttaa pieni ohjelmistoprojekti. Kävijäseurantaraportit antoivat viitteitä ainakin siitä, että osa Liiterin kohderyhmästä oli löytänyt sivuston ja että toteutettuja toiminnallisuuksia oli käytetty laajahkosti. Asiakkaiden kannalta helppokäyttöinen sisällön muokkaaminen saatiin otettua huomioon kaikissa muissa paitsi yhdessä toiminnallisuudessa.
Keywords: Sisällönhallintajärjestelmä; Joomla; pienet ohjelmistoprojektit; asiakaslähtöinen käyttöliittymä; kävijäseuranta.; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|