Piirroshahmot verkkomainonnassa - Vuorijärvi, Antti (My University, 2005)
Tutkimuksessa tarkastellaan piirroshahmojen kehitystä Internet-mainosten ”myyntimiehinä”. Sarjakuvat tulivat lopullisesti osaksi populaarikulttuuria 1950-luvulla: huomattiin, kuinka helppoja samaistumisen kohteita sarjakuvahahmot olivat. Sarjakuvahahmot olivat arkipäiväisyytensä ansiosta merkittävässä roolissa kulutusyhteiskunnasta kumpuavan pop-taiteen aikakaudella. Markkinatalouden kilpailun kiristyttyä mainonnasta, ja sen onnistumisesta, on kehittynyt tärkein keino myynnin edistämiseen. Markkinoiden muuttuessa globaaleiksi, mainostajat ovat siirtäneet markkinointipanostuksiaan Internet-mainontaan. Internetistä keväällä 2005 kerätyn tutkimusmateriaalin analysoinnilla saadaan tutkimustulos, joka paljastaa millaisilla piirroshahmoilla kuluttajille viestittiin Internet-mainoksissa vuonna 2005. Piirroshahmot esiintyvät verkkomainonnassa yleisimmin jokapäiväisten kulutustuotteiden ja maailmanlaajuisten tuotemerkkien sivuilla. Hahmot viestittävät pääasiassa positiivisuutta ja arkipäiväisyyttä.
Keywords: nonverbaali viestintä; sarjakuva; Internet-mainonta; fi=Tietotekniikka (KTM)|en=Computer Science|; fi=Multimediajärjestelmien ja teknisen viestinnän koulutusohjelma|en=Multimedia Systems and Technical Communication|