Teal räjäyttää työelämän ihanaksi : Teal-organisaatio median silmin - itseohjautuvuus, kokonaisvaltaisuus ja merkityksellisyys - Lehmuskoski, Terttu (My University, 2023)
Byrokraattinen organisaatio ei pysty reagoimaan nopeasti muuttuvaan maailmaan. Teal-organisaatio on luonnollisen kehityksen seurauksena syntynyt malli yrityksen organisoitumiselle. Tässä tutkimuksessa selvitetään, miten teal-organisaatiota kuvataan mediassa ja millaisia organisaation käytänteitä on tunnistettavissa. Yritysten organisaatiomalleja ja niiden toimintatapoja kuvataan eri väreillä. Teal eli sinivihreä eli evolutiivinen maailmankuva korostaa ihmisten itseohjautuvuutta. Teal-organisaatio korostaa työntekijän kokonaisvaltaisuutta ja yrityksen evolutiivista tarkoitusta. Tunnusomaista teal-organisaatiolle on matala organisaatiorakenne, josta puuttuu välitason esihenkilöt. Itseohjautu-vuus on kyky toimia ilman ulkopuolelta tulevaa kontrollia ja ohjausta. Kokonaisvaltaisuus työ-ympäristössä tarkoittaa sitä, että ihminen voi tulla töihin omana itsenään, tunteinen ja oikkuineen. Evolutiivinen tarkoitus merkitsee organisaation olevan elävä systeemi, jolla on oma energiansa ja suuntautumisvaihtoehtonsa. Tutkimus on tehty laadullisena tutkimuksena käyttäen sekundäärilähteitä. Tutkimusaineisto on valittu vuosina 2015–2022 julkaistuista mediakirjoituksista. Mediassa Teal esitetään yrityksen ja henkilöstön toimintaan myönteisesti vaikuttavana. Itseohjautuvuus lisää työntekijän motivaatiota ja työn imua. Työllä pitää olla merkitystä työntekijälle ja yrityksen toiminnan tulee palvella suurempaa tarkoitusta. Mediasta löytyy myös julkaisuja, joissa nostetaan esiin itseohjautuvuuteen liittyviä kielteisiä piirteitä, kuten yksilön kuormittuminen ja uupumus. Pomottomuus korostuu julkaisujen otsikoinnissa useimmiten myönteisenä, mutta sille vastakkaisena ilmiönä on kaipaus johtajuudesta. Hierarkioiden madaltaminen ja byrokratian vähentäminen mahdollistaa toimimisen hektisessä ympäristössä. Yritysten on pystyttävä nopeaan reagointiin, jota toimintatapaa korostetaan suo-situssa ketterässä kehittämisessä. Teal menee ajattelussa pidemmälle korostaessaan ihmistä kokonaisena ja pyrkiessään eroon maskien käytöstä työelämässä. Teal räjäyttää työelämän ihanaksi, kun tunnistetaan mahdolliset henkilöstöä rasittavat kielteiset piirteet ja rakennetaan tukitoimin-not sudenkuoppien ennaltaehkäisyyn.
Keywords: itseohjautuvuus; organisaatiorakenne; kokonaisvaltaisuus; merkitys (tärkeys); fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|