Suomalaisen päivittäistavaran verkkokaupan vertailu ja kehitys : Toimitusmahdollisuudet ja verkkokaupan houkuttelevuus - Yli-Viikari, Martta Eeva Maria (My University, 2024)
Päivittäistavaroiden verkkokauppa on elänyt 2020-luvun vaihteessa murroksen aikaa. Covid-19 pandemian aiheuttaman poikkeusajan seurauksena päivittäistavaroiden verkkokauppa kasvoi voimakkaasti niin maailmalla kuin Suomessa. Pandemian aikana päivittäistavaroita osti verkosta myös ne kuluttajat, jotka eivät olisi muuten käyttäneet verkkoa päivittäistavaroiden ostamiseen. Verkkokauppojen hyvä asiakaskokemus, tehokas ja turvallinen toimitusketju ovatkin oleellisessa osassa kuluttajien jatkaessa verkkokaupan asiakkaina Covid-19 pandemian jälkeisenä aikana. Tämän tutkielman tarkoituksena on analysoida, vertailla ja tyypitellä erilaisia päivittäistavaroiden verkkokauppoja seuraavien tutkimuskysymysten pohjalta: miten päivittäistavaran verkkokaupan toimitusmallit eroavat toisistaan? Miten laajaa tuotevalikoimaa päivittäistavaran verkkokaupassa on tarjolla ja miten houkutteleva päivittäistavaran verkkokauppa on asiakkaalle? Tutkielman teoriaosuus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Aineistona käytettiin tieteellisten julkaisujen lisäksi, kirjallisuutta ja yrityslähteitä, kuten osavuosikatsauksia, yritysten verkkosivuja ja vuosiraportteja. Tutkimuskysymyksiin pyrittiin vastaamaan keräämällä dataa sadasta Suomessa toimivasta verkkokaupasta, ja vertailemalla saatuja tuloksia teoriaosuudessa esiteltyihin kirjallisuuskatsauksen löydöksiin. Tutkielman viimeinen osuus esittelee tutkielman johtopäätökset. Johtopäätöksissä todetaan tutkielman tulosten olevan linjassa tieteellisten julkaisujen kanssa. Päivittäistavaroiden verkkokaupan toimitusten haasteena on herkkien tuoretuotteiden laadukas ja turvallinen toimitusprosessi. Suomessa elintarvikelainsäädäntö asettaa tiukat vaatimukset elintarvikkeiden säilytykselle ja kuljetukselle. Tämä rajoittaa myös tuoretuotteiden myymistä verkkokaupoista, sillä verkkokauppa on vastuussa esimerkiksi tuotteiden kylmäketjun katkeamattomuudesta kuluttaja-asiakkaalle asti. Verkkokaupan houkuttelevuutta taas voidaan sen sijaan kasvattaa esimerkiksi lisäämällä erilaisia suodatuksia helpottamaan tuotteiden löytämistä ja tiettyyn ruokavalioon sopivaksi. Kuluttajat arvostavatkin verkkokaupassa helppokäyttöisyyttä ja lyhyttä asiointiin käytettävää aikaa. Päivittäistavaroiden verkkokaupassa tulisi myös ottaa huomioon uusien sukupolvien ostokäyttäytyminen. Nuoret käyttäjät ovat jo tottuneita verkko-ostajia ja tekevät aikaisempia sukupolvia useammin kaikki ostoksensa verkosta.
Keywords: verkkokauppa; päivittäistavarat; kuluttajakäyttäytyminen; toimitusketjut; asiakaskokemus; vähittäiskauppa; fi=Tuotantotalous (kauppatieteet)|en=Industrial Management|; Master's Programme in Industrial Management