Alumiinitoimialan analyysi - Koponen, Pasi (My University, 2008)
Tutkimuksen tavoitteena on analysoida alumiinitoimialan kehitystarpeita pienten ja keskisuurten yritysten näkökulmasta. Tutkimuksen teoreettinen osa koostuu toimiala-analyysistä, SWOT-analyysistä ja innovatiivisen ajattelun tarkastelemisesta. Empiria osa perustuu survey-tutkimukseen ja teemahaastatteluun. Tutkimuksen näytteen muodostavat 100 Suomalaista alumiinia käyttävää yritystä sekä suurimmat suomalaiset alumiinin tuottajat ja traderit. Survey-haastattelussa kysyttiin yhdeksää strukturoitua ja yhtä avointa kysymystä. Teemahaastattelussa käytiin henkilökohtaisesti haastattelemassa suurimpia alumiinia käyttäviä ja tuottavia yrityksiä. Tutkimuksen perusteella pienet ja keskisuuret yritykset kaipaavat tietoa eri alumiinin käyttö- ja kehitysmahdollisuuksista. Varsinkin yleinen tiedon lisääminen kiinnostaa. Tutkimuksessa pintakäsittelyä koskeva tieto herätti eniten kiinnostusta haastateltujen keskuudessa. Toimialaa kehitettäessä pieniä yritysten verkottuminen on avainasemassa. Sitä kautta saadaan synergiaetuja kehitystyöhön.
Keywords: Alumiinitoimiala; toimiala-analyysi; SWOT-analyysi; survey-haastattelu ja teemahaastattelu; fi=Tuotantotalous|en=Industrial Management|