Toiminnalliset toimenpiteet yrityssaneerauksessa - Ainasoja, Eija (My University, 2008)
Tutkimuksen tavoitteena on tutkia niitä toiminnallisia toimenpiteitä jotka edesauttavat yrityssaneerauksessa onnistumisessa. Tavoitetta lähestytään aiheesta tehtyjen tutkimusten ja kirjallisuuden sekä haastatteluiden kautta. Tutkimustulosten mukaan velkasaneerauksen lisäksi on tehtävä myös muita toimenpiteitä, jos yrityksen toiminta halutaan tervehdyttää. Tärkeää on tunnistaa kriisin syyt sekä yrityksen ulkoinen ja sisäinen toimintaympäristö, jotta yrityksen toimintoja ja strategioita voidaan muuttaa haluttuun suuntaan. Kustannuksia karsimalla, laatua parantamalla ja keskittymällä ydinliiketoimintaan yrityksen kassavirta saadaan jälleen positiiviseksi. Tämän jälkeen voidaan tehdä strategisia muutoksia. Yrityksen on oltava valmis muuttumaan ja toimimaan joustavasti, jotta asiakkaiden muuttuneisiin vaatimuksiin pystyttäisiin vastaamaan entistä paremmin. Myös johdon vaihtamisella ja sitä kautta luottamuksen paranemisella sekä markkinoinnin tehostamisella on havaittu olevan positiivisia vaikutuksia saneerauksen onnistumiselle.
Keywords: yrityssaneeraus; saneeraus; fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|