Osaamisen siirto perheyrityksen sukupolvenvaihdoksessa - Ellenberg, Tapio (My University, 2006)
Perheyritykset ovat merkittävässä yhteiskunnallisessa asemassa sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Demografiset trendit havainnollistavat nopeasti muuttuvan maailman ikääntyvien yrittäjien siirtyessä sivuun yritysten johdosta. Sukupolvenvaihdokset ovat arkipäivää seuraavan kymmenen vuoden aikana tuhansissa suomalaisissa perheyrityksissä. Perheyritysten keskeisimpiä haasteita sukupolvenvaihdoksessa on siirtää yritystoiminnassa tarvittava ydinosaaminen ja keskeiset taidot jatkajalle, jotta yrityksen kilpailukyky säilyy ja sen suorituskykyä pystytään kehittämään. Tällä tutkimuksella haluttiin löytää uusia tapoja ratkaista perheyrityksen sukupolvenvaihdoksen osaamisen siirrossa usein esiintyviä haasteita. Tutkimuksessa selvitettiin miten osaaminen tunnistetaan ja määritellään suomalaisissa perheyrityksissä. Lisäksi selvitettiin, millainen rooli osaamisen siirrolla on sukupolvenvaihdoksessa, mitkä tekijät tähän ovat vaikuttamassa sekä miten osaamisen siirto on toteutettu. Tarkastelussa olivat myös osaamisen siirron taustalla vaikuttavat osatekijät ja esteet. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys rakennettiin perheyrityskirjallisuuden, sukupolvenvaihdoksia koskevien prosessi- ja roolimallien sekä osaamista ja osaamisen siirtoa koskevan teorian pohjalta. Tutkimusmetodi on vertaileva case-tutkimus. Analyysimenetelmänä käytettiin grounded theoryä, joka mahdollisti sekä induktiivisen aineistopohjaisen teorian tuottamisen että deduktiivisen jo olemassa olevasta teoriasta johdettujen kategorioiden syventämisen. Tutkimustulosten perusteella osaamisen siirto perheyrityksen sukupolvenvaihdoksessa rakentuu useista toisiinsa linkittyvistä osista. Luopujien tulee määritellä kriittinen ja liiketoiminnan kannalta tärkeä osaaminen, tunnistaa ja rajata se sekä rakentaa tapa siirtää tämä osaaminen jatkajalle. Tutkimus toi esille, että luopujien halu irtautua ja luopua yrityksestä rakentui pitkälle luottamukseen jatkajia sekä heillä olevaa osaamista kohtaan. Tutkimuksen keskeisenä löytönä voidaan pitää yrittäjäkasvatuksen roolia osaamisen siirron välineenä.
Keywords: Perheyritys; sukupolvenvaihdosprosessi; osaamisen siirto; laadullinen määrittäminen; grounded theory; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|