Vuokratyövoiman työmotivaatio - Jylkkä, Tomi (My University, 2005)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää mikä motivoi vuokratyöntekijöitä ja lisäksi, onko sukupuolella, koulutustaustalla tai iällä merkitystä tarpeiden kokemisessa. Mitä keinoja yritykset voivat käyttää vuokratyöntekijöiden motivoimiseksi. Tutkimuksen kirjallisuusosiossa motivaatiota ja vuokratyötä käsiteltiin yleisenä ilmiönä. Lisäksi tarkasteltiin motivaatioteorioiden kehittymistä ja niihin liittyviä tekijöitä sekä perehdyttiin neljään tutkimuksen kannalta olennaiseen motivaatiota selittävään teoriaan ja niiden yhdistämiseen. Tutkimuksen lähestymistapana oli kvantitatiivinen kyselytutkimus. Empiirinen aineisto kerättiin WWW-kyselylomakkeella, joka sisälsi taustakysymyksiä ja monivalintakysymyksiä tarpeisiin liittyen. Kyselyyn vastasi 108 henkilöä. Tuloksista saatiin selville, ettei miesten ja naisten välillä tunnu olevan suurtakaan eroa tarpeiden kokemisessa. Vastaajista sekä miehet että naiset kokivat tärkeimmäksi sosiaaliset tarpeet ja vähiten tärkeäksi turvallisuuden tarpeet. Toiseksi tärkeimmäksi molemmat sukupuolet kokivat fysiologiset tarpeet. Tutkittaessa tarpeiden kokemista koulutustaustaan ja ikään nähden, löytyi joitain yleisistä tuloksista poikkeavia eroja. Peruskoulun tai kansakoulun käyneet kokivat tärkeimmäksi arvostuksen tarpeet ja ammattikoulun tai –opiston käyneet kokivat toiseksi tärkeimmäksi itsensä toteuttamisen tarpeet. 50 –vuotiaat ja sitä vanhemmat kokivat tärkeimmäksi arvostuksen tarpeet ja toiseksi tärkeimmäksi itsensä toteuttamisen tarpeet.
Keywords: Motivaatio; työmotivaatio; vuokratyövoima; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|