Hailey Bieberin perustaman Rhode brändin viestinnän hyödyntämät keinot digitaalisessa ympäristössä - Mäenpää, Hilda (My University, 2026)
Tämän tutkielman tavoitteena on tutkia mitä Aristoteleen retoriikan viestinnän keinoja Hailey Bieber käyttää perustamansa yrityksen Rhoden sosiaalisen median markkinoinnissa sekä viestinnässä. Lisäksi otan tutkielmassani huomioon visuaalisen viestinnän tärkeyden analysoinnin Rhoden verkkosivuilla esiintyvän UX teorian avulla. Kauneusyritykset perustavat sosiaalisen median käytön vahvasti sen visuaalisuuteen. Rhode on ihonhoitoon keskittyvä kauneusyritys, joka on rakentanut brändinsä vahvasti estetiikan ja visuaalisuuden ympärille. Haluan tutkimuksessani selvittää, millä tavalla visuaalinen viestintä sekä viestinnän retoriikan keinot yhdistyvät Rhoden sosiaalisen median markkinoinnissa ja viestinnässä. Tutkimuksessa käsittelen parasosiaalisen suhteen syntymistä julkisuuden henkilön ja seuraajan välille. Käsittelen myös parasosiaalisen suhteen tärkeyttä yrityksen perustajan ja asiakkaan välisessä suhteessa.

The aim of this thesis is to investigate which of Aristotle's rhetorical communication tools Hailey Bieber uses in the social media marketing and communication of her company Rhode. In addition, I will take into account the analysis of the importance of visual communication using the UX theory presented on Rhode's website. Beauty companies strongly base their use of social media on its visuality. Rhode is a beauty company focusing on skin care that has built its brand strongly around aesthetics and visuality. In my research, I want to find out how visual communication and the rhetorical communication tools are combined in Rhode's social media marketing and communication. In the research, I will discuss the emergence of a parasocial relationship between a public figure and a follower. I will also discuss the importance of a parasocial relationship in the relationship between the company founder and the customer.
Keywords: sosiaalinen media; viestintä; brändit; markkinointi; yritykset; media; retoriikka; visuaalinen viestintä; verkkoviestintä; markkinointiviestintä; fi=Viestintätieteet|en=Communication Studies|; fi=Viestintätieteiden kandidaattiohjelma|en=BA Programme in Communication Studies|