Intia aluemaantieteellisen tutkimuksen kohteena - Sandström, Sarita (My University, 2008)
Intia on eteenpäin pyrkivä kehitysmaa, jonka vuotuinen talouskasvu on ollut poikkeuksellisen korkea viimeiset vuodet. Intia on sekä kulttuuriltaan että maantieteeltään hyvin moniulotteinen maa eikä sitä voi ongelmitta käsitellä yhtenäisenä alueena. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella Intiaa maantieteellisenä kohteena ja pyrkiä jakamaan se aluemaantieteellisiä menetelmiä käyttäen pienempiin ja sisäisesti mahdollisimman homogeenisiin mutta toisistaan eroaviin alueisiin. Alueen jakaminen pienempiin osaalueisiin helpottaa valtavan mantereenkaltaisen Intian tutkimista ja ymmärtämistä. Aluemaantieteessä tarkastellaan eri järjestelmien vuorovaikutussuhteita ja keskinäistä integroitumista sekä niiden aikaansaamaa alueiden erilaisuutta. Aluemaantieteellisessä tutkimuksessa on tavoitteena kuvata ja selittää alue kaikkien siihen vaikuttavien niin luonnonmaantieteellisten kuin kulttuurimaantieteellistenkin tekijöiden yhdistelmänä eli synteesinä. Tutkimusmenetelmänä on kirjallisuustutkimus. Lähteenä on käytetty Intiaa käsittelevää tietokirjallisuutta, aikaisempia alan tutkimuksia sekä erilaisia tilastoja ja virallisia raportteja. Koska Intia on fyysisesti laaja ja hyvin monikulttuurinen alue, sillä on pitkä ja vaiheikas historia sekä dynaaminen ja nopeasti muuttuva nykyisyys, ei aluemaantieteellisen tutkimuksen tekeminen ole yksinkertaista. Maan luonnonmaantieteelliset piirteet ovat hallitsevia ja ilmasto sekä kasvillisuus vastaavat omalta osaltaan alueiden erilaisuudesta. Maa jakautuu 35 hallinnolliseen alueeseen, joiden rajat on pääsääntöisesti määrätty kielirajojen mukaan ja joista useimmat pinta-alaltaan vastaavat hyvin keskivertovaltiota. Kielien, heimojen, uskontojen sekä kulttuurin artefaktien kirjo on valtava ja alueiden erilaisuus on silmämääräisesti helppo todeta. Rajojen vetäminen alueiden välille ja niiden määrittäminen aluemaantieteellisesti on haasteellisempaa. Tutkimuksessa on käytetty apuna aikaisempia Intian aluemaantieteellisiä tutkimuksia, joiden perusteella voidaan todeta, että yritykset jakaa maa luonnon- ja kulttuurimaantieteellisten tekijöiden perusteella erilaisiin alueisiin, ovat johtaneet hyvin yksityiskohtaisiin ja monitasoisiin aluejakoihin.
Keywords: Intia; aluemaantiede; fi=Aluetiede|en=Regional Studies|