Kulttuuriulottuvuudet globaalissa ympäristössä : Kulttuuriulottuvuuksien yhteys työnantajamielikuvaan ja organisaation houkuttelevuuteen - Laitinen, Merike (My University, 2026)
Globalisoituvilla työmarkkinoilla organisaatiot kilpailevat yhä monimuotoisemmasta ja kansainvälisemmästä työvoimasta, mikä on lisännyt työnantajamielikuvan merkitystä kilpailutekijänä. Samanaikaisesti kulttuuristen arvojen ja orientaatioiden vaikutusta työnantajassa arvostettuihin ominaisuuksiin on tarkasteltu aiemmissa tutkimuksissa suhteellisen rajallisesti. Tässä tutkimuksessa analysoidaan kulttuuriulottuvuuksien yhteyttä työnantajamielikuvan eri ulottuvuuksiin ja organisaation koettuun houkuttelevuuteen. Tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella, miten kulttuuriulottuvuudet ovat yhteydessä työnantajamielikuvan koettuun houkuttelevuuteen eri kulttuuritaustoista tulevien työntekijöiden keskuudessa. Tutkimus toteutettiin määrällisenä poikittaistutkimuksena kansainvälisessä toimintaympäristössä toimivassa organisaatiossa. Aineisto kerättiin sähköisellä Webropol-kyselyllä alle vuoden organisaatiossa työskennelleiltä työntekijöiltä (n=92). Työnantajamielikuvaa ja organisaation houkuttelevuutta mitattiin Barthonin ja muiden (2005) kehittämän EmpAt-mittarin avulla, kun taas kulttuuritaustaa tarkasteltiin Hofsteden kulttuuriulottuvuuksiin ja VSM 2013-mittaristoon perustuvilla väittämillä. Aineisto analysoitiin faktorianalyysin, summamuuttujien, t-testin, varianssianalyysin, korrelaation sekä regressioanalyysin avulla. Tulokset osoittavat, että työnantajamielikuvan keskeisimmät ulottuvuudet vastaajien arvioissa olivat sosiaalinen arvo, kiinnostavuusarvo sekä taloudellinen- ja kehittymisarvo, joiden merkitys vaihteli vastaajien välillä. Kulttuuriulottuvuudet olivat yhteydessä erityisesti ura- ja saavutussuuntautuneisuuteen, hyvinvointiin liittyviin odotuksiin sekä osallistavaa työyhteisöä koskeviin painotuksiin. Lisäksi epävirallisilla viestintäkanavilla, kuten lähipiirillä ja sosiaalisella medialla havaittiin olevan keskeinen rooli työnantajamielikuvan muodostumisessa. Tulosten perusteella kulttuuritaustan ja työnantajamielikuvan ulottuvuuksien välinen yhteys on keskeinen organisaation koetun houkuttelevuuden kannalta. Tutkimus tuottaa ajankohtaista tietoa kansainvälisesti toimiville organisaatioille sekä tarjoaa perustan jatkotutkimukselle, jossa ilmiötä voitaisiin tarkastella syvällisemmin yhdistämällä määrällisiä ja laadullisia tutkimusmenetelmiä.
Keywords: työnantajat; organisaatiot; rekrytointi; mielikuvat; kulttuuri; työntekijät; organisaatiokulttuuri; regressioanalyysi; kulttuurierot; henkilöstöjohtaminen; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|