SMEs entry mode choice and international performance - Mastosalo, Verneri Johannes Hannunpoika (My University, 2025)
Entry mode choices and their performance is a less studied area in internationalizing SMEs than multinational corporations. Non-equity modes and equity modes have been differenti-ated based on their resource commitment, level of risk and control. Theoretical frameworks have evolved to many different theories and views of which Uppsala model, Resource-based view and Transaction-cost economics have garnered the most attention. Further study could be conducted by observing the use of more than one mode at a time, using larger samples, or comparing different geographical areas.

Kansainvälistyvien pienten ja keskisuurten yritysten liiketoimintamallien valintaa ja niiden suorituskykyä on tutkittu vähemmän kuin suuremmissa jo kansainvälistyneissä yrityksissä. Omistukseen perustumattomat ja omistukseen perustuvat liiketoimintamallit on tutkielmassa eroteltu toisistaan resurssisidonnaisuuden, riskitason ja kontrollitason asteen perusteella. Teoreettiset viitekehykset ovat kehittyneet useksi eri teorioiksi ja näkökulmiksi, joista erityisesti Uppsalan malli, resurssilähtöinen näkökulma ja transaktiokustannusteoria ovat saaneet eniten huomiota. Jatkotutkimusta voitaisiin tehdä tarkastelemalla useamman mallin samanaikaista käyttöä astuttaessa uusille markkinoille, käyttämällä suurempia otoksia tai vertailemalla eri maantieteellisiä alueita.
Keywords: business models; small and medium-sized enterprises; internationalisation; international market; fi=Kansainvälinen liiketoiminta|en=International Business|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|; Markkinointi ja viestintä