Vastuullisuus kilpailuetuna strategisessa markkinoinnissa: Case Fazer - Tuohimaa, Marika (My University, 2026)
Tutkimuksessa tarkastellaan strategista markkinointia, markkinointi strategiaa ja vastuulli-suutta kilpailuetuna, teoreettisten viitekehysten avulla. Tutkimuksessa selvennetään strategi-sen markkinoinnin ja markkinointistrategian eroja käsitteinä. Siinä analysoidaan, miten markkinointistrategia muotoutuu, miten se toteutetaan ja miten sen tuloksia mitataan. Lisäk-si tarkastellaan myös vastuullisuutta käsitteenä, sekä vastuullisuuden merkitystä kilpailuedun saavuttamisessa liiketoimintaympäristössä. Empirialuvussa käsitellään case-yritys Fazer strategista markkinointia, markkinointistrategiaa ja vastuullisuutta kilpailuetuna. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että yritykset tarvitsevat toimivan liiketoimintastra-tegian lisäksi onnistuneen strateginen markkinoinnin ja markkinointistrategian, jotka ohjaa-vat liiketoiminnallisia valintoja. Teorian ja empirian perusteella vastuullisuudella on selkeä yhteys kilpailuedun muodostumiseen. Vastuullisen toimintatavan avulla yritys voi erottautua kilpailijoistaan ja saavuttaa kilpailuetua markkinoilla.
Keywords: vastuullisuus; kilpailuetu; fi=Markkinointi|en=Marketing|; fi=Kauppatieteiden kandidaattiohjelma|en=Bachelor Programme in Business Studies|; Markkinointi