Yhteiskuntavastuun yhteys yrityksen kannattavuuteen - Repo, Julius (My University, 2018)
Yhteiskuntavastuu ja yritysten osallisuus yhteiskunnassa on kehittynyt jo vuosisatojen ajan. Tänään elämme aikaa, jossa yritykset ottavat osaa yhteiskuntavastuun kantoon. Sidosryhmät ovat yrityksen toiminnan keskiössä ja nykyään sidosryhmät olettavat, että yritys integroi strategiaansa yhteiskuntavastuun toteuttamisen. Yritysten tulee nykyisessä globaalissa maailmassa noudattaa kestävän kehityksen arvoja ja periaatteita. Tutkielmassa tarkastellaan suomalaisten pörssiyritysten yhteiskuntavastuun yhteyttä kannattavuuteen. Tavoitteena on selvittää, ovatko yhteiskuntavastuuseen panostavat yritykset taloudellisesti kannattavampia. Aikaisempien tutkimusten perusteella yhteiskuntavastuuseen panostavat yritykset ovat kannattavampia. Tässä tutkielmassa käytetään mainetutkimusta yhteiskuntavastuun mittaamisessa. Tutkielman empiirisessä osassa testataan yrityksen yhteiskuntavastuun yhteyttä kannattavuuteen lineaarisen regressioanalyysin avulla. Tutkielman tulokset ovat osittain linjassa aiempien tutkimusten kanssa. Yhteys yhteiskuntavastuun ja yrityksen kannattavuuden (ROE, ROA & nettotulos) välillä on positiivinen, mutta selitysaste jää heikoksi ja tilastollisesti tulos on heikosti merkitsevä.
Keywords: csr; kannattavuus; yhteiskuntavastuu; yritysvastuu; fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|; fi=Laskentatoimen ja tilintarkastuksen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Accounting and Auditing|