Narsistinen johtajuus sosiaali- ja terveysalalla - Ollila, Seija; Kujala, Anne (Hallinnon tutkimuksen seura, 2018)
Narsistinen käyttäytyminen on kompleksista ja tuhoavaa, mutta ongelmallista on sen huomioi minen rekrytoitaessa johtajia. Artikkelissa tar kastellaan narsistista johtajuutta sosiaali ja terveysalalla. Tutkimus perustuu esimiesten (N=422) aineistoon, joka kerättiin elokuvaperusteisella, visuaaliseen kehyskertomukseen poh jautuvalla mittarilla 15 sairaanhoitopiiristä Suomessa 2010–2014. Narsistisen johtamiskäyt täytymisen kysymyksistä muodostettiin muuttuja, jonka perusteella johtajat jaettiin einarsisti siin ja narsistisiin. Kvantitatiivisen tutkimuksen tuloksien mu kaan noin 58 %:lla (n=247) johtajia on jokin narsistinen johtamiskäyttäytymisen piirre, jol loin hänellä on vaikeuksia tunnistaa narsismiin, empatiaan, lailliseen vallankäyttöön, itsensä johtamiseen, tavoitteiden asettamiseen ja ai neet tomaan palkitsemiseen liittyvät osiot. Organi saatioihin tarvitaankin sopivia kontrollijärjes telmiä ja johdon asennemuutosta, jotta narsisti seen johtamiskäyttäytymiseen voidaan puuttua ajoissa.

Narcissistic leadership in social and health care - Narcissistic behavior is complex and destructive, but problematic is to consider when recruiting leaders. This article discusses narcissistic leadership in social and health care organizations. The research is based on material collected from managers in Finnish health care (N=422), that was collected by visual frame story from 15 health sector organizations in Finland 2010 to 2014. Questions determining narcissistic leadership behavior were used to provide a variable, according to which the leaders were divided into non-narcissistic and narcissistic leaders. As a result, it was found that about 58 % (n=247) of executives have a narcissistic feature in their leadership behavior. The narcissistic leader has difficulty in identifying elements of narcissism, empathy, legitimate power, selfmanagement, goal setting and immaterial rewards. Organizations need adequate controlled structures and transformation of leader’s attitude to intervene in narcissistic leadership in time.
Keywords: johtajuus; klassinen osioanalyysi; narsismi; sosiaali- ja terveysala; visuaalinen kehyskertomus; classical item analysis; leadership; social and health care; visual frame story; fi=Sosiaali- ja terveyshallintotiede|en=Social and Health Management|