Transformationaalisen johtajuuden yhteys tehokkuuteen ja työhyvinvointiin poliisihallinnossa - Hylkilä, Ilkka (My University, 2011)
Useissa tutkimuksissa on todettu transformationaalisella johtajuudella olevan positiivinen vaikutus organisaation tehokkuuteen ja työhyvinvointiin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on etsiä vastaus tutkimusongelmaan: Onko lähimmän esimiehen transformationaalisella johtamiskäyttäytymisellä vaikutusta siihen, miten tämä on onnistunut asioiden johtamisessa, ihmisten johtamisessa, työyhteisön jaksamisen ja työhyvinvoinnin edistämisessä sekä muutoksen/uudistusten aikaansaamisessa? Tutkimuksen teoreettisena viitekehyksenä on transformationaalisen johtamisen teoria, jonka keskeisiin käsitteisiin kuuluvat transformationaalinen ja transaktionaalinen johtaminen. Sen malleista tutkimuksessa sovelletaan Bassin mallia sekä edellä mainitun mallin pohjalle rakennettua syväjohtamisen mallia. Tutkimuksen aineisto koostuu 8310 poliisihallinnossa työskennelleen henkilön vuonna 2005 valtakunnallisessa henkilöstöbarometrikyselyssä antamista vastauksista, joista tutkimuskohteena oli lähimmän esimiehen johtamiskäyttäytyminen ja sen vaikutus tehokkuuteen ja työhyvinvointiin. Tutkimustulosten mukaan lähimmän esimiehen transformationaalisella johtamiskäyttäytymisellä on suora positiivinen vaikutus siihen, miten onnistuneena vastaajat kokevat tämän toiminnan asioiden johtamisessa, ihmisten johtamisessa, työyhteisön jaksamisen ja työhyvinvoinnin edistämisessä sekä muutoksen/uudistumisen aikaansaamisessa. Tämän tutkimuksen tulokset tukevat aikaisemmissa tutkimuksissa saatuja tuloksia transformationaalisen johtajuuden positiivisesta vaikutuksesta organisaation tehokkuuteen ja työhyvinvointiin.
Keywords: Transformationaalinen johtajuus; tehokkuus; työhyvinvointi; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|