Raskaus ja perhevapaat syrjinnän kohteena työelämässä - Hagman, Veera (My University, 2025)
Kaikenlainen syrjintä raskauden ja perhevapaiden perusteella työelämässä on kiellettyä. Suomen perustuslaki (731/1999) turvaa kaikille yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Perustuslain syrjinnän kieltoa vahvistaa laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (609/1986) eli tasa-arvolaki. Tasa-arvolaissa kielletään syrjintä muun muassa sukupuoleen, raskauteen, synnytykseen, vanhemmuuteen ja perheenhuoltovelvollisuuteen perustuen. Lisäksi Suomea velvoittavat useat kansainväliset säännökset, kuten Euroopan unionin tasa-arvodirektiivi 2006/54/EY ja raskaussuojeludirektiivi 92/85/ETY sekä EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisut. Suomi on tasa-arvon edistämisen kärkimaita ja maamme tasa-arvoa pidetään yhteiskunnallisena innovaationa erityisesti naisten ja miesten tasapuolisen osallistumisen näkökulmasta. Tasa-arvovaltuutetun selvityksestä käy kuitenkin ilmi, että raskaus- ja perhevapaasyrjintä on merkittävä tasa-arvo ongelma Suomessa, sillä työsyrjintään liittyvistä yhteydenotoista yli puolet liittyivät näihin teemoihin. Tästä syystä Suomi on ottanut askeleita kohti tasa-arvoisempaa työelämää muun muassa uudistamalla perhevapaajärjestelmää. Uudistuksen tavoitteena on ollut lisätä isien perhevapaiden käyttöä, sillä äidit kantavat suurimman vastuun perhevapaista. Uudistuksen on arvioitu vähentävän syrjintää työelämässä raskauden ja perhevapaiden osalta. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tarkastella raskauteen ja perhevapaisiin liittyvää syrjintää työelämässä. Tutkimuksessa pyritään selvittämään, miten voimassa oleva oikeus turvaa raskauteen ja perhevapaisiin liittyvältä syrjinnältä sekä millaisia mahdollisia epäkohtia tähän oikeudelliseen turvaan liittyy. Tutkimuksen tarkastelussa on voimassa oleva oikeus, joten tutkimuksen metodina käytetään lainoppia eli oikeusdogmatiikkaa. Lainopin tarkoitus on analysoida ja tulkita oikeusnormeja. Tässä tutkielmassa siis tulkitaan ja systematisoidaan voimassa olevia oikeusnorme-ja ja oikeustapauksia, jotka koskevat raskauteen ja perhevapaisiin liittyvää syrjintää. Oikeuslähteinä tutkimuksessa ovat voimassa oleva lainsäädäntö, lain valmisteluaineistot, oikeuskäytäntö ja oikeuskirjallisuus. Lisäksi tutkimuksessa käytetään oikeudellisen tulkinnan apuna tasa-arvovaltuutetun lausuntoja. Tutkimus osoittaa, että voimassa olevan oikeuden suoja on laaja ja monitasoinen raskautta ja perhevapaita koskevaa syrjintää vastaan työelämässä. Syrjinnän tunnistaminen aiheuttaa kuitenkin haasteita, erityisesti välillisen syrjinnän tilanteissa. Työntekijän oikeudellista suojaa vahvistaa jaettu todistustaakka, jossa työnantajan on pystyttävä kumoamaan mahdollinen syrjintäolettama, mikäli työntekijä on pystynyt osoittamaan riittävät perusteet syrjinnälle. Vaikka voimassa oleva oikeus tarjoaa laaja-alaista suojaa, se ei silti kata käytännön tilanteita täysin ja tästä syystä lainsäätäjillä on velvollisuus korjata syrjiviä rakenteita lainsäädännössä. Tutkielmassa havaittiin myös, että oikeuden tulkinnassa voi esiintyä ristiriitaisuuksia, mikä voi vaikeuttaa syrjinnän tunnistamista.
Keywords: tasa-arvo; syrjintä; työelämä; sukupuoli; raskaus; perhevapaat; fi=Julkisoikeus|en=Public Law|; fi=Hallintotieteiden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Administrative Sciences|