Suomalaiset pärjäävät taloudellisessa tietämyksessä ja käyttäytymisessä hyvin suhteessa muihin maihin - Kalmi, Panu; Ruuskanen, Olli-Pekka (Kansantaloudellinen yhdistys, 2016)
Tässä artikkelissa esitellään tuloksia suomalaisten taloudellisesta lukutaidosta. Tätä on tutkittu survey -menetelmällä käyttäen ensimmäistä kertaa kansainvälisesti vertailukelpoisia kysymyksiä. Suomalaisten taloudellinen lukutaito osoittautuu olevan verrattain korkealla tasolla. Tämä koskee sekä taloudellista tietämystä että taloudellista käyttäytymistä. Muissa maissa havaitut empiiriset säännönmukaisuudet koulutustason, sukupuolen ja tulotason suhteesta taloudelliseen lukutaitoon pätevät myös suomalaisessa aineistossa. Uutena laajennuksena tutkimuksessa esitetään vakuutuslukutaito. Myös se vaikuttaa olevan korkealla tasolla Suomessa.
Keywords: fi=Taloustiede|en=Economics|