Sopimusoikeus yritysoston riskienhallinnan välineenä - Markko, Johnny (My University, 2014)
Yrityskaupat ovat keskeinen väline yritysstrategioiden toteuttamisessa. Koska yrityksen ostaminen on merkittävä taloudellinen panostus, tulee yritysostoprosessin aikana pyrkiä tunnistamaan ja hallitsemaan riskejä kaikin käytettävissä olevin keinoin. Sopimusoikeus tarjoaa yrityskaupan osapuolille monia mahdollisuuksia yrityskauppaan liittyvien riskien hallitsemiseksi. Tässä tutkimuksessa sopimusoikeuden tarjoamia mahdollisuuksia yrityskauppojen riskienhallintaan käsitellään ostavan yrityksen näkökulmasta. Tutkimuksen johtopäätöksinä todetaan, että yrityskaupoissa riskien minimoiminen perustuu huolelliseen taustatyöhön ja ”täydellisen sopimuksen” tavoitteluun. Täydellinen sopimus olisi sellainen, jolla osapuolet olisivat säännelleet kaikkia sopimussuhteessa mahdollisesti konkretisoituvia kysymyksiä yksiselitteisellä tavalla. Onnistunut sopimusriskienhallinta onkin teknisen, taloudellisen ja oikeudellisen osaamisen yhdistelmä, jota hallinnoidaan tiiviissä yhteistyössä näiden ammattiryhmien edustajien kesken.
Keywords: yrityskauppa; sopimusoikeus; riskienhallinta; fi=Talousoikeus|en=Business Law|; fi=Talousoikeuden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Business Law|