Henkilöarviointi ja henkilöarviointiin liittyvät psykologiset soveltuvuustestit - Tapaustutkimus - Kähärä, Kati (My University, 2002)
Tämän tutkimuksen tarkoitus on selvittää henkilöarvioinnin ja henkilöarviointiin liittyvien psykologisten soveltuvuustestien käyttöä.Tutkimuksen alatavoitteina on selvittää henkilöarvioinnin ongelmia ja haasteita, työtehtävän vaikutusta testaamiseen,testaamiseen ja tuloksiin liittyviä etuja sekä haasteita ja ulkopuolisen asiantuntijan käytön etuja. Tutkimus on toteutettu tapaustutkimuksena teemahaastattelemalla neljän eri yrityksen asiantuntijaa Kuopion alueella. Haastattelut on toteutettu tammi-helmikuussa 2002 ja haastateltavat on valittu olemassa olevien mahdollisuuksien mukaan. Tutkimuksen tulokset osoittivat,että henkilöarvioinnin käyttö on lisääntynyt ja monenlaiset alat käyttävät henkilöarviointia. Henkilöarviointiin liittyy useita ongelmia ja haasteita. Työtehtävä vaikuttaa yleisesti arviointimenetelmien valintaan. Testien tekijän täytyy tietää testin teoria, edut ja rajoitukset sekä testillä täytyy olla teoreettinen tausta kunnossa. Ulkopuolinen asiantuntija antaa lisävarmuutta ja taustatukea toimeksiantajan päätöksenteolle.
Keywords: Henkilöstöjohtaminen; henkilöarviointi; psykologiset testit; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Kansainvälisen yritystoiminnan koulutusohjelma|