Mentoroinnin tuloksellisuuden varmistaminen - Ronkainen, Kati (My University, 2016)
Mentorointi on vanha kehittämismenetelmä, joka on jälleen noussut suosituksi käytänteeksi yrityksissä. Tutkimuksia ja kokeiluja mentoroinnista on tehty, ja positiiviset tulokset mentoroinnin hyödyllisyydestä ovat rohkaisseet yrityksiä kokeilemaan mentorointia. Huomattavan vähän tutkimusta on kuitenkin tehty siitä, kuinka mentorointisuhteesta saataisiin piilevät hyödyt irti. Tutkimus jakautuu teoriakappaleisiin: henkilöstön osaamisen kehittäminen, mentorointi ja mentoroinnin käyttö yrityksissä. Työn erityisenä painopisteenä on mentoroinnin tuloksellisuus. Tutkimus on luonteeltaan kvalitatiivinen ja se on tehty toimeksiantona. Tutkimusaineisto kerättiin toimeksiantajayrityksessä vuonna 2015 järjestetyn mentorointiohjelman osallistujille tehdyllä puolistruk-turoidulla haastattelulla. Haastatteluiden avulla selvitettiin osallistujien koke-muksien pohjalta, kuinka yritys voi tukea mentorointiprosessia ja mikä on tär-keää, jotta mentoroinnissa saavutetaan suurin hyöty. Tutkimuksessa havaittiin mentoroinnin hyödyllisyys sekä yksilöille että yrityksille. Tutkimuksen mukaan tavoitteellisuus, suunnitelmallisuus ja ohjauksellinen tuki ovat tuloksellisen mentoroinnin saavuttamiseksi tärkeitä seikkoja yritysympäristössä. Mentoroinnissa kaivattavan tuen määrään vaikuttaa henkilön aiempi kokemus mentoroinnista, parin yhteistoiminta ja ulkopuoliset häiriötekijät. Tutkimuksen mukaan yritys voi tukea mentoroinnin onnistumista.
Keywords: mentorointi; osaamisen siirtäminen; mentoroinnin tuloksellisuus.; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|