Verovapaat henkilökuntaedut ja eräät työstä aiheutuneet kustannusten korvaukset - Pakkala, Anita (My University, 2015)
Yritysten palkitsemisjärjestelmät ovat laajoja kokonaisuuksia, joiden tavoitteena on sitouttaa ja motivoida henkilökuntaa sekä lisätä työhyvinvointia. Tässä tutkimuksessa keskitytään työsuhteeseen liittyvään verovapaaseen palkitsemiseen ja sellaisten työstä aiheutuneiden kustannusten korvaamiseen, joissa on henkilökuntaetuuksien piirteitä. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää keinot verovapaaseen henkilöstön palkitsemiseen. Tärkein tutkimuksen kohde on TVL 69 §:n tavanomaiset verovapaat henkilökuntaedut ja lisäksi tutkitaan verotuskäytännössä työntekijöille verovapaaksi hyväksyttyjä työstä aiheutuneita kustannuksia. Samalla tarkastellaan henkilökuntaetujen vähennyskelpoisuutta tapauskohtaisesti elinkeinoverolain ja arvonlisäverolain näkökulmasta. Tutkimuksen tulkinnan kohteena on aiheeseen liittyvä voimassa oleva lainsäädäntö, joista keskeisimmät ovat tuloverolaki, laki elinkeinotulon verottamisesta sekä arvonlisäverolaki. Lähdeaineistona tutkimuksessa käytetään aihealueeseen liittyvää verotus- ja oikeuskäytäntöä, kirjallisuutta sekä verohallinnon julkaisemia ohjeistuksia.
Keywords: palkitseminen; henkilökuntaetu; työsuhde; verotus; fi=Talousoikeus|en=Business Law|; fi=Talousoikeuden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Business Law|