Strategiaprosessi ja strategian jalkauttaminen Pohjanmaan poliisilaitoksessa - Österblad, Joanna (My University, 2020)
Liike-elämässä strategisessa johtamisessa korostuu toimintaympäristön kilpailullisuus ja tarkoituksena on taloudellisen voiton saavuttaminen. Julkisen organisaation toiminnan tarkoitus säädetään laissa ja asetuksissa, ja tavoitteena on saavuttaa julkista arvoa ja etua. Organisaation strategiaprosessin tavoite on kehittää ja luoda strategiaa sekä ohjata arjen työtä jatkuvana prosessina. Strategiaprosessi nähdään suunnittelun ja toteutuksen vuoropuheluna. Strategian jalkauttaminen on laaditun strategian toimeenpanoa ja alkaa siitä kun strategia on laadittu. Jalkauttamisessa on kyse strategian sisällöin omaksumisesta, tulkinnasta ja sen muuttamisesta viestinnän kautta operatiiviseksi toiminnaksi. Ihmiset organisaation sisällä tekevät organisaation tuloksen. Tutkielmani perustuu tämän johdosta Strategy-as-practise- teoriaan, joka tutkii strategiatyötä ihmisen näkökulmasta, ei organisaation. Teoriassa nähdään strategiatyö työntekijöiden välisenä toimintoina, vuorovaikutuksena ja erilaisina käytänteinä. Näitä käytetään suunnitellun strategian saavuttamiseen. Poliisihallinnossa on 1990- ja 2000- luvuilla käyty läpi suuri hallintorakenneuudistus ja kehitetty strate-gisen johtamisen kokonaisuuden osaamista. Kohti valmentavaa ihmisten johtamista- kehittämisohjelma on otettu käyttöön. Tämä lähtökohta ja aiheeseen liittyvä teoria ovat tutkimukseni taustalla. Tutkimukseni tarkoituksena oli kuvata miten strategiaprosessi ja strategian jalkauttaminen ymmärretään kohdeorganisaatiossani Pohjanmaan poliisilaitoksessa ja miten edellä mainitut asiat on järjestetty. Lisäksi hain vastausta sille, mitä keskijohto tekee ja millaisia menetelmiä heillä on käytössä strategian jalkauttamisessa strategy-as-practise- teorian avulla. Kyseessä on laadullinen tapaustutkimus, jonka tutkimusmetodina on puolistrukturoitu teemahaastattelu. Poliisihallituksella on strategiaprosessin ts. tulossopimusprosessin johto ja se korostuu tutkimuksessa hyvin vahvana. Poliisilaitoksille jää lähinnä strategian jalkauttaminen. Strategiaprosessin johtamista ja strategian jalkauttamista ei kuitenkaan ole ohjeistettu poliisilaitoksille poliisihallituksen toimesta. Tutkimustulosten perusteella Pohjanmaan poliisilaitoksen strategiaprosessin osa-alueet ovat näkymättömiä. Pohjanmaan poliisilaitoksessa strategiaprosessin eri vaiheisiin osallistuu vain ylin johto. Keskijohdon osuus on vain strategian jalkauttamisessa. Keskijohdon strategia- ja jalkauttamiskäytänteet, osittain edellä mainitun johdosta, keskittyvät vain tavoite-ja kehityskeskustelujen ympärille. Poliisilaitoksen strategiaprosessin kehittämisessä, sen johtamisessa ja osallistamisessa on paljon kehitettävää. Tärkeimpänä tavoitteena on operatiivisesta johtamisesta vastaavan keskijohdon osallistuttaminen prosessiin. Osallistuttamisen avulla strategian ymmärrys ja sisäistäminen paranee keskijohdossa. Samalla vuorovaikutus lisääntyisi koko poliisilaitoksen johdon kesken ja strategisen kuilun olemassaolo pienenisi. Yhtenä mahdollisuutena on tutkielmassa esitelty John M. Brysonin ”The stragegy change cycle”, jonka on todettu edistävän organisaation strategista ajattelua, toimia ja oppimista lisäten julkisen organisaation tuottamaa julkista arvoa.
Keywords: strateginen johtaminen; strategiatyö; julkinen hallinto; keskijohto; poliisilaitokset; fi=Julkisjohtaminen|en=Public Management|; fi=Hallintotieteiden maisteriohjelma|en=Master's Programme in Administrative Sciences|