Yrittäjän työhyvinvointi - Nylander, Tuuli (My University, 2018)
Tämän Pro Gradu -tutkielman tavoitteena on ymmärtää ja kuvailla yrittäjien työhyvinvointia. Tutkimuksessa syvennytään suomalaisiin yrittäjiin ja heidän kokemaansa työhyvinvointiin. Tämän vuoksi tutkimuksen tarkastelun kohteena ovat suomalaiset yrittäjät eri toimialoilta ja paikkakunnilta. Tutkielman aineiston muodostaman pohjan avulla pyritään selvittämään yrittäjien omaa kokemusta heidän työhyvinvoinnistaan, sen muodostumisesta ja vaikutuksista. Työhyvinvoinnin muodostumista selvitetään seuraavin tutkimuskysymyksin: mitkä tekijät vaikuttavat edistävästi yrittäjän työhyvinvointiin, mitkä tekijät vaikuttavat tyytymättömyyteen ja miten yrittäjät eroavat toisistaan työhyvinvoinnin näkökulmasta. Teoreettinen viitekehys muodostuu tunnetuimmista työhyvinvointia selittävistä teorioista ja yrittäjien työnhyvinvointia tutkivasta aikaisemmasta kirjallisuudesta. Tutkimus on toteutettu määrällisen ja laadullisen tutkimuksen yhdistävällä monimenetelmätutkimuksen avulla. Aineisto on kerätty Työeläkeyhtiö Elon toimesta vuonna 2016. Puolistrukturoitu survey-kysely on lähetetty noin 25000 eläkeyhtiön yrittäjäasiakkaille, joista kyselyyn vastasi 1910 yrittäjää. Vastanneet ovat sijoittuneet eri puolille Suomea ja edustavat lukuisia toimialoja ja yrityskokoja. Aineiston analyysi on toteutettu teemoittelun avulla, jonka jälkeen aiempien tutkimuksien ja teoreettiseen pohjaan heijastaen tulkinnat yrittäjien vastauksista on tutkittu määrällisin menetelmin. Tutkimuksessa havaittiin yrittäjien työhyvinvoinnin muodostuvan autonomiasta, taloudellisesta menestyksestä ja onnistumisesta yrittäjänä. Työhyvinvoinnin muodostumisen taustalla ovat yrittäjän yrittäjämotiivit ja tämän yrityksen sen hetkinen elinkaaren vaihe. Yrittäjämotiivi sanelee jo alkutaipaleelta, mihin yrittäjä on tyytyväinen ja miten tyytyväisyys tämän hyvinvointiin heijastuu. Elinkaari puolestaan paljastaa, mitkä ovat keskeisimmät haasteet yrittäjien työhyvinvoinnin kannalta tämän käymän vaiheen aikana ja miten siihen voidaan edistävästi vaikuttaa. Vaikka jokainen yritys on uniikki, käyvät yrittäjät tyypillisesti läpi viisi samaa elinkaaren vaihetta. Siksi tämä tutkimus antaa arvokasta tietoa niille, jotka pyrkivät tukemaan hyvinvoivaa suomalaista yrittäjyyttä.
Keywords: Työhyvinvointi; yrittäjät; työtyytyväisyys; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|