Tavoitteita ja suorituskykymittareita kehittämällä kohti parempaa suorituskykyä ja työmotivaatiota - Hyvärinen, Ville (My University, 2025)
Viimeaikaiset taloudelliset haasteet ovat tehneet suorituksen johtamisesta organisaatioille entistä tärkeämpää. Siitä on tullut keskeinen keino organisaation suorituskyvyn ja työntekijöiden työmotivaation tukemiseksi. Tämän tutkimuksen tavoitteena on vahvistaa kohdeorganisaation toisen tuotantolinjan suorituksen johtamista kehittämällä sille uudet tavoitteet ja suorituskykymittarit, joiden avulla pyritään parantamaan tuotantolinjan suorituskykyä ja työntekijöiden työmotivaatiota. Tutkimus toteutetaan laadullisena tutkimuksena, jossa hyödynnetään konstruktiivista tutkimusotetta. Tutkimusaineisto kerätään teemahaastatteluilla ja osallistuvan havainnoinnin keinoin. Aineiston analyysimenetelmänä sovelletaan aineistolähtöistä sisällönanalyysiä. Tutkimustuloksista ilmenee, että tuotantolinjan nykyiset tavoitteet ovat yleisesti epäselviä, ja käytössä on vain vähän suorituskykymittareita. Tuotantolinjalla on kuitenkin joitakin tavoitteita, jotka kohdistuvat toimitusaikaan, varastotuotteiden valmistusmääriin ja runkomateriaalin valmistukseen. Suorituskykymittareista käytössä on ainoastaan varastotuotteiden valmistusmääriä seuraava suorituskykymittari. Tulosten mukaan nykyisillä tavoitteilla ja suorituskykymittareilla on myönteisiä sekä kielteisiä merkityksiä tuotantolinjan suorituskykyyn ja työntekijöiden työmotivaatioon. Tuotantolinjan suorituskykyä ja työntekijöiden työmotivaatiota näyttävät edistävän esimerkiksi toimitusaikatavoitteiden tarkkuus, haasteellisuus sekä työntekijöiden sitoutuminen niihin. Vastaavasti suorituskykyä ja työmotivaatiota vaikuttavat heikentävän muun muassa yleinen tavoitteiden epäselvyys, suorituskykymittareiden vähäisyys, palautteenannon puute, epätarkat varastotuotteiden valmistusmäärätavoitteet sekä sekavat runkomateriaalin valmistukseen kohdistuvat tavoitteet. Tulokset viittaavat siihen, että tuotantolinjan suorituskykyä ja työntekijöiden työmotivaatiota voitaisiin pyrkiä parantamaan etenkin tavoitteita tarkentamalla ja selkeyttämällä sekä kasvattamalla suorituskykymittareiden määrää. Tulosten pohjalta tutkija ja kohdeorganisaatio kehittävät tuotantolinjalla vaiheittain käyttöön otettavat uudet tavoitteet ja suorituskykymittarit sekä muodostavat näihin liittyvät yleiset kehitystoimenpiteet. Täten tuotantolinjalle asetetaan johdonmukaisemmat sekä tarkemmat toimitusaika-, varastotuotteiden valmistusmäärä- ja runkomateriaalin valmistukseen kohdistuvat tavoitteet. Myöhemmin sille määritetään myös laatu- ja työkuormitustavoitteet. Tuotantolinjalla otetaan käyttöön niin ikään suorituskykymittarit, jotka mittaavat toimitusvarmuutta, reklamaatioprosenttia sekä varastotuotteiden ja runkomateriaalin valmistusta. Lisäksi organisaatio tulee parantamaan tavoitteiden ja suorituskykymittareiden esilläoloa sekä lisäämään työntekijöiden osallistamista niiden määrittelyyn.
Keywords: suoritusjohtaminen; tavoitteet; mittarit (mittaus); suorituskyky; työmotivaatio; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|