Henkilöstövähennysprosessin hallittu toteuttaminen organisaatiossa - Case Konserni Oyj - Ekman, Katja (My University, 2015)
Tämä opinnäytetyö rakentuu teoreettisesta kirjallisuuskatsauksesta, joka perehtyy tutkimaan downsizing- ilmiötä sekä käytännön kenttätutkimuksesta, jossa syvennytään reaalielämän tutkimusongelmaan ja ratkaisumallien laatimiseen. Kirjallisuuden osalta on keskitytty tutkimaan ja analysoimaan yrityksessä tapahtuvia laajamittaisia organisaatiotason muutoksia, jotka johtavat työvoiman vähentämiseen, töiden uudelleenjärjestelyihin sekä rakenteelliseen kehitykseen. Keskeisesti on tarkasteltu myös rationalisointiprosessin vaikutuksia organisaation suorituskykyyn sekä selvitetty prosessin psykososiaalisia heijastuksia niin yksilö- kuin organisaatiotasollakin. Olennaisesti työyhteisön tehokkuuden ylläpitämiseen downsizing- prosessin aikana liittyvät myös oikeat henkilöstöjohtamisen käytänteet sekä suunnitelmallisesti toteutettu prosessi, jotka tukevat organisaation muutoksesta toipumisen ketteryyttä. Opinnäytetyö suoritetaan toimeksiantona Konserni Oyj:lle. Tutkimus lähtee tarpeesta, joka kyseisellä organisaatiolla on liittyen laajamittaiseen downsizing- prosessiin kuluneen vuoden 201X aikana. Tavoitteena on selvittää, miten radikaalin muutosprosessin läpikäynyt yritys pystyy toteuttamaan rationalisoinnin siten, että sen toimivuus ja tehokkuus eivät kärsi vaan mahdollisesti jopa kohenee. Empiirisen tutkimusaineiston analysoinnin ja havaintojen perusteella laadittiin organisaation sopeuttamisen jäävuorimalli, joka edellyttää koko organisaation kattavaa proaktiivista toiminnan suunnittelua sekä johtamista kolmella tasolla. Lisäksi kehiteltiin downsizing- prosessin johtamismalli, joka on sovellettavissa mahdollisiin tulevaisuudessa tapahtuviin organisationaalisiin muutoksiin. Näiden mallien laadinta perustui tutkimuksessa esille tulleiden ongelmakohtien ja keskeisten havaintojen analysointiin sekä niiden kehittämiseen työyhteisön tehokkuus ja toimivuus huomioiden. Loppupäätelmänä oli, että organisaation suorituskyvyn ylläpitäminen edellyttää ennakoivaa, koko organisaation kattavaa rakenteellista ja toiminnallista kehittämistä. Näiden lisäksi organisaatiossa tulee olla downsizing- prosessin hallintaa tukeva johtamismalli ja työkalut.
Keywords: AVAINSANAT: Downsizing; Rationalisointi; Organisaation suorituskyky; Resilienssi; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Managment|