Persoonallisuus ja ryhmäroolit - MBTI-tyyppien ja Belbinin ryhmäroolien yhteys - Heinäsuo, Katri (My University, 2005)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selittää persoonallisuuden ja ryhmäkäyttäytymisen välistä yhteyttä. Tutkimusongelmana oli, onko persoonallisuuden ja ryhmäroolien välillä löydettävissä yhteys ja millaisena mahdollinen yhteys näyttäytyy. Tutkimuksessa esitettiin teoriasta johdettuja hypoteeseja näiden ilmiöiden välisestä yhteydestä. Hypoteesit esitettiin persoonallisuuden osalta preferenssitasolla. Osa asetetuista hypoteeseista toteutui. Tutkimusaineisto koostui 290 henkilöstä, jotka osallistuivat erilaisiin itsetuntemus-, johtajuus- ja tiimikoulutuksiin vuosina 1994–2003. Tutkimuksessa persoonallisuuden määrittämiseen käytettiin Myers-Briggs-tyyppi-indikaattoria ja ryhmäroolien selvittä-miseen Belbinin ryhmäroolien itsearviointilomaketta. Aineisto käsiteltiin kvantita-tiivisesti käyttäen apuna Excel-, SPSS- ja SRTT-ohjelmia. Tilastollisesti merkitseviä tuloksia persoonallisuuden ja ryhmäroolien välillä löydettiin useita. Persoonallisuuden todettiin olevan yhteydessä kaikkiin muihin ryhmärooleihin paitsi koordinaattorin rooliin. Persoonallisuuden yhteyttä ryhmärooleihin tarkasteltiin preferenssi-, preferenssipari-, kognitiivinen tyyli- ja persoonallisuustyyppitasoilla. Toteutuneet hypoteesit preferenssitasolla olivat seuraavat: Ekstravertit olivat yhteydessä tehostajan rooliin ja reagoivan innostajan rooliin. Introvertit olivat yhteydessä arvioijan rooliin ja loppuunsaattajan rooliin. Tosiasialliset olivat yhteydessä toimeenpanijan rooliin. Intuitiiviset olivat yhteydessä luovan kehittäjän rooliin ja reagoivan innostujan rooliin. Ajattelevat olivat yhteydessä tehostajan rooliin. Tuntevat olivat yhteydessä ryhmätyypin rooliin. Järjestelmälliset olivat yhteydessä toimeenpanijan rooliin ja spontaanit olivat yhteydessä reagoivan innostujan rooliin. Tyyppitasolla löydettiin seuraavia tuloksia: ISTJ-tyyppien todettiin olevan yhteydessä arvioijan rooliin, ISFJ-tyyppien ryhmätyypin ja loppuunsaattajan rooleihin, INTJ-tyyppien tehostajan rooliin, INTP-tyyppien luovan kehittäjän rooliin, ESFP-tyyppien ryhmätyypin rooliin, ENFP-tyyppien luovan kehittäjän ja reagoivan innostajan rooleihin, ESFJ-tyyppien ryhmätyypin rooliin ja ENTJ-tyyppien tehostajan ja reagoivan innostajan rooleihin. Saadut tulokset olivat pitkälti teorian mukaisia ja loogisia, vaikka kaikki ennalta asetetut hypoteesit eivät toteutuneet.
Keywords: persoonallisuus; ryhmärooli; tiimityöskentely; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|