SAP toiminnanohjausjärjestelmän ongelmat ja eroavuudet eri yrityksissä - Tenhunen, Mika (My University, 2008)
SAP toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton ongelmista on kirjoitettu hyvin vähän. Tämä tekee tutkielman teosta sekä haastavan että mielenkiintoisen. Suomessa SAP toiminnanohjausjärjestelmää käyttää hyvin monet konserniyritykset. Ongelmana oli löytää hyvä lähestymistapa, jolla tavoitettaisiin yrityksen kiireiset henkilöt jotka olivat olleet käyttöön otoissa mukana. Haasteellista oli myös saada heitä vastaamaan kiperiin kysymyksiin jotka osa yrityksistä luokitteli liikesalaisuudeksi. Tutkimuksessa pyrittiin löytämään käyttöönottojen ongelmat ja eroavaisuudet sekä otannan yrityksissä sekä verrata näitä teoriasta esiin tulleisiin käyttöönottojen ongelmiin. Tutkimuksessa otettiin yhteytä vastaajiin internet kyselylomakkeella. Kyselyyn vastasi noin 34 % kyselyn alkuperäisestä otannasta. Keskeisinä käsitteinä tutkimuksessa oli SAP rakenne, SAP kehityksen historia, käyttöönotot ja niiden käyttöönottomallit. Tutkimuksen empiria osuudessa käytettiin tuloksen vertaamisessa ristiintaulukointia. Tutkimuksen tuloksista yllättävin oli yritysjohdon huonot arvosanat haastatteluissa. Myös teoriaosion ongelmat olivat hyvin selkeästi myös kyselytutkimuksen yrityksissä.
Keywords: SAP toiminnanohjausjärjestelmä; implementointi; fi=Laskentatoimi ja rahoitus|en=Accounting and Finance|