Comparative analysis of real-time payments on contemporary businesses - Olli, Roope (My University, 2022)
As many things happen nowadays in real-time, the same trend is uprising with money flow. Individuals and companies are not willing to wait for their payment to arrive for days. Real-Time Payments (RTP) provide a possibility to transfer money from account to account in 10 seconds, 24 hours a day, 365 days a year. Some use cases, benefits, and difficulties of RTP have been identified, but since currently the most usage and research are focusing on pay-ments between two individuals, there was a need for a study to investigate “What are the impacts of real-time payments on businesses”. The thesis aims to fill the gap of missing in-formation through interviews and comparing previous studies together to better understand RTP’s impacts on businesses. This research is based on qualitative data, that has been collected by interviewing profes-sionals working among payments. Answers of the interviewees were compared to each other to find similarities in answers. Interview questionnaires were based on the objectives of the study, and the purpose was to get interviewees to answer in their own words. In addition, as a secondary source, publications from companies, banks, and financial institutions were used. The literature review examines, how payments and real-time payments work in prac-tice. As a result of the study, it was identified that real-time payments are enabling several use cases and benefits for business usage. Study shows that the current benefits of RTP occur the most for small- and medium-sized companies. RTP gives companies better transparency of their cash position and increases working capital. In addition, RTP can improve customer service and satisfaction and transfers the economy towards a more formalized form. RTP also can enhance the supply chains, since the payments can be done faster, and by allowing the usage of Just-In-Time payments. For many companies, there is barely any matter of whether funds are moving in real-time or not. Since RTP is an individual payment, processing them for certain companies might be more demanding than processing multiple payments in the collection. RTP are more expensive to send than regular batch payments. If a company is not using the recent payment standards, implementing costs may end up being high. The study also found that although the rich and structured data in payments helps process the payments automatically and safer, with RTP monitoring the payment frauds might occur a risk since the payment cannot be stopped when it has been launched. Although usage of RTP is expected to increase, it is believed, that in the future not all the payments will not run in real-time.

Nykyaikana monet asiat tapahtuvat reaaliajassa, ja sama trendi on tunnistettavissa myös rahavirtojen parissa. Yksityishenkilöt ja yritykset eivät ole halukkaita odottamaan maksujen saapumista useiden päivien ajan. Reaaliaikainen maksaminen mahdollistaa rahan siirtämisen tililtä toiselle 10 sekunnissa vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Reaaliaikaisen maksamisen käyttötapoja, hyötyjä ja haasteita on tunnistettu, mutta tällä hetkellä käyttö ja tutkimus painottuu kahden yksityishenkilön välisiin maksuihin. Tämä tutkimus pyrkii selvit-tämään, miten reaaliaikainen maksaminen vaikuttaa yrityksiin. Tutkimus pyrkii lisäämään tietoa haastatteluiden avulla, sekä vertailemalla aiempia julkaisuja keskenään. Tutkimus noudattaa laadullisen tutkimuksen periaatteita. Tutkimusaineisto on kerätty haas-tatteluiden avulla. Haastateltavat ovat maksujen parissa työskenteleviä ammattilaisia. Haas-tateltavien vastauksia on vertailtu keskenään yhtenäisyyksien selvittämiseksi. Haastatteluky-symykset pohjautuivat tutkimuksen tutkimustavoitteisiin. Kysymysasettelu oli toteutettu si-ten, että haastateltavat pystyvät vastaamaan niihin omin sanoin. Lisäksi toissijaisena lähtee-nä tutkimuksessa käytettiin julkaisuja yrityksiltä, pankeilta ja taloudellisilta instituutioilta. Tutkielman kirjallisuuskatsaus osuus tarkastelee, miten maksut ja reaaliaikaiset maksut toi-mivat käytännössä. Tutkimus osoitti, että reaaliaikaiset maksut tarjoavat useita hyötyjä ja mahdollistavat erilaisia käyttötapoja yrityksille. Hyötyjä tunnistettiin etenkin pienille- ja keskisuurille yrityksille. Reaa-liaikainen maksaminen tarjoaa yrityksille paremman läpinäkyvyyden yrityksen käytössä ole-viin käteisvarantoihin, ja tehostaa käyttöpääoman määrää. Lisäksi reaaliaikainen maksami-nen parantaa asiakaspalvelua ja tyytyväisyyttä, ja vie kokonaistaloutta muodollisempaan suuntaan. Reaaliaikainen maksaminen voi tehostaa toimitusketjuja, sillä se mahdollistaa ”Just-In-Time” maksamisen käytön sekä maksujen nopeamman liikkumisen. Useille yrityksille ei ole merkitystä, liikkuvatko maksut reaaliajassa vai viiveellä. Koska reaaliaikaset maksut lähetetään yksittäisinä maksuina, tietyille yrityksille niiden prosessoinnista saattaa aiheutua enemmän vaivaa, kuin useista, yhtenä koontina lähetettävistä maksuista. Lisäksi reaaliaikais-ten maksujen lähettäminen on kalliimpaa, kuin tavallisten koontina lähetettävien maksujen. Mikäli yritys ei käytä viimeisimpiä maksustandardeja, niiden käyttöönotosta johtuvat kulut saattavat nousta korkeiksi. Maksuviestien monipuolinen ja strukturoitu data auttaa proses-soimaan maksuja automaattisesti ja turvallisemmin. Tästä huolimatta, maksaessa reaaliaikai-sesti maksupetosten valvonta hankaloituu, sillä lähetettyä maksua ei pystytä pysäyttämään. Vaikka reaaliaikaisen maksamisen käytön odotetaan yleistyvän entisestään, tulevaisuudessa niiden ei uskota korvaavan kaikkia viiveen kanssa tapahtuvia maksuja.
Keywords: money flow; payments; payment methods; real-time; payment systems; fi=Tuotantotalous (kauppatieteet)|en=Industrial Management|; Master's Programme in Industrial Management