Operatiivinen johtaminen festivaaleilla : Ja sen vaikutus niiden onnistumiseen - Kärkkäinen, Lilli (My University, 2025)
Tutkielmassa käsitellään operatiivisen johtamisen soveltamista festivaalien järjestämisessä ja suunnittelussa. Festivaalit ovat palvelu sinne lipun ostaneille asiakkaille. Operatiivisella johtamisella pyritään saamaan paras mahdollinen palvelu tuotettua asiakkaille. Tutkielmassa etsitään vastausta tutkimuskysymykseen, miten soveltaa operatiivista johtamista festivaaliprojektiin ja miten se vaikuttaa festivaalien onnistumiseen. Tutkielman aluksi käsitellään operatiivista johtamista teoreettisella tasolla. Selvitetään operatiivisen johtamisen periaate ja avataan projektin määritelmä. Tutkitaan operatiivista johtamista projektissa erilaisten kirjallisten lähteiden avulla. Tutkielmassa käydään läpi tavoitteiden asettamista, ajan, henkilöstön sekä resurssien hallintaa ja prosessin hallintaa sekä kehittämistä, joilla kaikilla on oma painoarvo hyvässä operatiivisessa johtamisessa. Käydään nämä kaikki aihealueet lävitse projektissa teoreettisella tasolla, jotta saadaan parempi ymmärrys projektin johtamisesta. Tämän jälkeen sovelletaan operatiivista johtamista festivaaliprojektissa. Avataan mitä festivaalit on ja miksi niiden järjestäminen on projekti. Festivaaliprojekti sisältää aikatauluttamista, budjetointia, resurssien ja henkilöstön hallintaa ja näiden painoarvoa festivaalien onnistumisessa. Tutkielmassa sivutaan myös festivaalien suurimpia riskejä ja niiden turvallisuutta, joilla myös on vaikutusta onnistumiseen. Lopuksi käydään läpi, mitä festivaalien jälkeen tapahtuu ja kuinka prosessia voitaisiin kehittää. Tutkielman päätetään vertaillen ja arvioiden, miten ja miksi juuri operatiivista johtamista voidaan soveltaa festivaaliprojektin toteuttamiseen. Ja onko tällä soveltamisella vaikutusta festivaaliprojektin onnistumiseen.
Keywords: fi=Tuotantotalous (tekniikka)|en=Industrial Management and Engineering|; fi=Energia- ja informaatiotekniikan ohjelma|en=Degree Programme in Energy Technology and Information Technology|