Teknologia työkaverina ja työyksinäisyyden tutkiminen hybridityössä - Mäkelä, Liisa (Henkilöstöjohdon ryhmä Henry, 2023)
Artikkelissa käsitellään kokemuksia teknologiasta kirjoituskumppanina sekä esitellään tutkimustuloksia uusien ja kokeneiden työntekijöiden työyksinäisyydestä hybridityössä. Teknologia tarjoaa nopeasti vastauksia sekä apua tekstintuottamiseen, mutta sen rooli työkaverina on monimutkaisempi. Tutkimuksemme osoittaa, että uusien työntekijöiden kokema työyksinäisyys oli korkeampaa kuin kokeneiden työntekijöiden. Uudet työntekijät saivat enemmän tukea esihenkilöltään kuin kokeneet. Esihenkilön ja kollegoiden alhainen sosiaalinen tuki oli merkittävin työyksinäisyyden riskitekijä. Tulokset viittasivat siihen, että esihenkilöltä saatu tuki oli erityisen tärkeää uusille työntekijöille, kun taas kollegoiden tuki oli merkittävämpää kokeneille. Tiiviimpi epävirallinen vuorovaikutus esihenkilöiden ja kollegoiden kanssa liittyi vähäisempään työyksinäisyyteen. Sisäisen viestinnän kokonaismäärä ei vaikuttanut työyksinäisyyteen, mutta autonomia ja yksintyöskentely lisäsivät työyksinäisyyttä erityisesti uusilla työntekijöillä.
Keywords: tekoäly; teknologia; hybridityö; uudet työntekijät; työyksinäisyys; fi=Henkilöstöjohtaminen|en=Human Resource Management|