Valmennuksen hyötyjä työssä suoriutumiselle : Ratkaisukeskeinen coaching - Nyqvist, Tanja (My University, 2021)
Tämän tutkielman tavoitteena on pyrkiä ymmärtämään, miten valmennusprosessiin osallistuminen vaikuttaa työssä suoriutumiseen. Valmennusprosessi on keskustelupohjainen lähestymistapa pienimuotoisten haasteiden ratkaisemiseen. Työssä suoriutuminen on yksinkertaisimmillaan työnsä hoitamista työnantajan asettamien tavoitteiden mukaisesti. Tutkimusstrategiana toimii tapaustutkimus ja kohteena on organisaatio, jossa on otettu käyttöön uusi ratkaisukeskeinen valmennusprosessi. Tutkimuksen tavoitteena on ollut selvittää ratkaisukeskeiseen valmennusprosessiin osallistuneiden kokemia hyötyjä työssä suoriutumiseen. Yrityksen työntekijöille lähetetyn sähköpostihaastattelun tulokset analysoitiin fenomenografista analyysitapaa mukaillen. Tässä tarkastelun kohteena ovat ihmisten erilaiset tavat kokea asiat, erilaiset käsitykset asioista tai erilaiset tavat ajatella joistain asiasta. Tutkielman keskeisin johtopäätös on, että valmennusprosessiin osallistuminen lisää valmennettavan itsetietoisuutta, työhyvinvointia ja työssä suoriutumista. Tutkimus osoitti myös sen, että ratkaisukeskeinen valmennus ei ole paras vaihtoehto jokaiselle, eli on huomioin arvoista, että tämä on vain yksi keino muiden joukossa. Tutkimuksessa kävi myös selvästi ilmi, että valmennettavan ja valmentajan sujuva yhteistyö on tärkeässä asemassa, sillä tällä on selkeästi merkitystä valmennuksen menestymiseen. Ilman yhteisymmärrystä ja sitoutumista edistystä ei tapahdu. Toimineesta valmennuksesta näyttäisi olevan hyötyä sekä oppimisessa, että positiivisena käyttäytymisen muutoksena. Suosittelen kyseessä olevan yrityksen jatkamaan hyvin alkanutta ja verrattain hyvää tulosta tuottanutta valmennusprojektia. Yrityksille, jotka suunnittelevat valmennusprosessiin lähtemistä, suosittelen tutustumaan eri valmennustyyleihin sekä valmentajiin, parhaan vastaavuuden löytämiseksi. Olisi suositeltavaa myös seurata valmennuksessa saatavaa kehitystä ja sitoutumaan tulosten seurantaan. Henkilöille, jotka suunnittelevat valmennusprosessiin osallistumista, suosittelen avointa ja positiivista suhtautumista valmennusprosessiin. Valmennus voi tuoda hyviä oivalluksia ja oppimista työelämän haasteiden lisäksi, myös henkilökohtaisiin haasteisiin. Suosittelen antamaan prosessille mahdollisuuden ja riittävästi aikaa
Keywords: suoriutuminen; valmennus; motivaatio; työhyvinvointi; organisaatiot; johtaminen; lyhytterapia; henkilöstöjohtaminen; valmennusmenetelmät; vuorovaikutus; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Henkilöstöjohtamisen maisteriohjelma|en=Master's Programme in Human Resource Management|