Mitä tutkimus kertoo pandemiakriisin hallinnan ja johtamisen onnistumisesta? - Uusikylä, Petri; Jalonen, Harri; Rantamäki, Aino; Niskanen, Ville-Pekka; Ahonen, Pertti (Valtioneuvoston kanslia, 2025)
Koronapandemia paljasti kriisijohtamisen ja -hallinnan systeemiset haasteet. Pandemia ei rajoittunut terveyssektorille, vaan ulottui talouteen, sosiaaliseen elämään, koulutukseen ja yhteiskunnan perustoimintoihin. Pandemia toi esille myös sen, kuinka välittömien vaikutusten lisäksi on huomioitava kriisien pitkän aikavälin vaikutukset. Tulevien kriisien hallinnassa on elintärkeää oppia tästä kokemuksesta ja kehittää laaja-alaista varautumista sekä reagointikykyä.
Keywords: COVID-19; johtaminen; fi=Sosiaali- ja terveyshallintotiede|en=Social and Health Management|