PK- YRITTÄJIEN JA AMMATTIJOHTAJIEN SOSIAALISTEN SUHTEIDEN INTENSITEETIN TARKASTELUA LIIKETOIMINTAYMPÄRISTÖSSÄ - Toivonen, Juho Eemeli (My University, 2008)
Tutkimuksen tavoitteena on tuoda esille yrittäjien ja ammattijohtajien sosiaalisen verkon rakennetta ja sosiaalisen pääoman muodostumista liiketoimintaympäristössä teoreettista viitekehystä apuna käyttäen. Teoreettisena viitekehyksenä toimii Nahapiet & Ghoshalin (1998) malli tiedollisen pääoman syntymisen ehdoista. Viitekehykselle antavat tukea teoriat ihmiskeskeisistä tutkimuksista, verkostoitumistutkimuksista sekä yritystutkimuksista. Tutkimus on toteutettu kvantitatiivista eli määrällistä tutkimusotetta hyväksikäyttäen, muodostaen sisällön analyysin avulla pohjan empiirisen aineiston tutkimiselle. Päättelyn logiikkana tutkimuksessa käytettiin deduktiivista päättelyä, jossa päättely etenee yleisestä yksittäiseen, tässä tapauksessa teoriasta empiriaan. Tutkimuksesta selviää tapa, miten sosiaalisen suhteen intensiteettiä voidaan hahmottaa ja mitata. Tällä tavoin voidaan todeta, ettei yrittäjien ja ammattijohtajien välillä ole eroa liiketoimintasuhteiden intensiteettien välillä, mutta suhteissa eri liiketoimintakumppaneihin eroja löytyy. Tutkimuksessa verrataan myös kokeneiden ja nuorten liiketoimintasuhteita keskenään ja esitetään eroavaisuudet suhteiden intensiteetissä sekä nuorten käyttämissä kommunikaatiokanavissa.
Keywords: Yrittäjä; ammattijohtaja; sosiaalisen suhteen intensiteetti; fi=Johtaminen ja organisaatiot|en=Management and Organization|; fi=Kansainvälisen yritystoiminnan koulutusohjelma|